Eläinfysioterapeutin vinkit koiran palautumiseen: Näin tarkistat koirasi kunnon pitkän lenkin päätteeksi

Tarkista koiran liikkuvuus pitkän lenkin päätteeksi 2:44
Eläinfysioterapeutti Sonja Kaita näyttää, kuinka koiran kroppa ja tassut kannattaa tarkistaa aina pitkän vaelluspäivän tai voimia vaatineen lenkin jälkeen.

Koiran keho on hyvä käydä läpi pitkän ja fyysisen suorituksen jälkeen. 

Jaoimme hiljattain vinkkejä koirien aktiivilomailuun. Muistutimme myös pitämään silmällä yleisiä sudenkuoppia, joita on syytä välttää luonnossa koiran kanssa liikkuessa. Pitkän lenkin tai vaelluspäivän jälkeen koiran kunto on myös hyvä tarkistaa. Aivan kuten ihmiselläkin, voivat koirankin lihakset kipeytyä, jos se ei ole tottunut liikkuja.

Eläinfysioterapeutti Sonja Kaita näyttää yllä olevalla videolla, kuinka koiran kroppa ja tassut kannattaa tarkistaa aina pitkän vaelluspäivän tai voimia vaatineen lenkin jälkeen.

– Näiden jumppien tarkoitus on oikeastaan tsekata koira läpi, ettei siellä ole mitään arkuuksia, Kaita muistuttaa koiranomistajia.

Tarkista, ettei koira arista mitään kohtaa kehossa. Samalla, kun liikkuvuutta tunnustellaan, saa koira myös hiukan venyteltyä.

Koirasta on hyvä tsekata myös tassut ja anturat. Jos olet koirasi kanssa koko päivän vaeltamassa, on hyvä tarkistaa jokaisella tauolla edes pikaisesti koiran tassujen ja anturoiden kunto. Tarkista myös, että kynnet ovat ehjät.

– Kaikista paras jumppa koiralle on se, että se pääsee maastossa liikkumaan, Kaita muistuttaa.

Panosta luonnossa liikkumiseen koiran kanssa

Luonto on koiralle ominaisempaa maastoa, kuin tasainen kaupunkiviidakko. Maastossa koira pääsee tasapainottelemaan ja kehittää liikkuvuuttaan aivan eri tavalla kuin asfaltilla. Kaidalla onkin ehdotus jokaiselle koiranomistajalle, jotka ovat innostuneet luonnossa karvaturrinsa kanssa ulkoilusta.

– Jatkakaa lomien jälkeenkin luonnossa liikkumista, vaikka sitten pienemmissä erissä, Kaita toivoo.

Lue myös:

    Uusimmat