Eksoottisella lomalla ollut James toi tietämättään mukanaan jotain muutakin kuin rusketuksen: "Viimeinen asia, jota odotin"

Tropiikissa lomaillut brittiläismies toi matkatavaroissaan tietämättään jotain karvaista ja kahdeksanjalkaista 0:45
Purkaessaan Meksikon tropiikkiin sijoittuneen viidakkoloman jälkeen matkatavaroitaan James löysi farkkujensa taskusta jotain suurta ja karvaista.

Tropiikissa lomaillut brittimies toi matkatavaroissaan tietämättään jotain karvaista ja kahdeksanjalkaista.

James Mugridge, 31, oli ollut Meksikossa lomailemassa. Purkaessaan loman jälkeen matkatavaroitaan hänen farkkujensa taskusta löytyi 12 senttimetriä pitkä karvainen hämähäkki. Jamesin kauhunhetkistä ovat uutisoineet useat brittimediat, kuten Daily Mail.

– Parin sekunnin ajan luulin sen olevan elossa ja päästin kovan kiljaisun, James muistelee.

Hämähäkin uskotaan olevan Mexican red rump -niminen tarantula sen vatsasta löytyvien punertavien karvojen takia. Se ei ole myrkyllinen, eikä ole ärhäkkää sorttia, mutta se voi purra kipakasti.

– Minulle on kerrottu, että sen aiheuttama kipu on kovempi kuin mehiläisen, muttei kuitenkaan hengenvaarallinen, James kertoo.

Exeteristä Devonista kotoisin oleva James ei löytöhetkellä tiennyt, millaisesta hämähäkistä oli kyse, eikä sitä, oliko se myrkyllinen tai oliko se edes elossa.

– Se oli ollut farkkujen taskussa ainakin muutaman päivän ajan, James kertoo.

Matkalaukku joutui ruumaan sattuman ansiosta

Lintuhämähäkin eli tarantulan löytäminen matkatavaroista oli viimeinen asia, mitä hän odotti purkaessaan matkalaukkua Meksikon viidakkoon sijoittuneen trooppisen reissun jäljiltä.

Tarkemmin tutkittuaan tilannetta syömäpuikot aseenaan James huomasi, että hämähäkki oli kuollut. Hän uskoo sen jäätyneen ja paleltuneen kuoliaaksi lentokoneen ruumassa 13 tuntia kestäneellä lennolla.

– Olemme onnekkaita, koska laukun, jossa se oli ollut, oli pitänyt tulla ylös matkustamoon. Matkustamossa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tilaa, joten se siirrettiin ruumaan meneviin matkatavaroihin. Uskon, että matkustamossa se olisi pysynyt elossa ja voimissaan, James spekuloi.

Matkamuisto viidakkohotellista?

James oli ollut matkalla tyttöystävänsä Emma Forresterin, 27, kanssa. He olivat lentäneet Cancuniin Meksikoon ja ajaneet sieltä Meksikon rannikkoa pitkin Tulumiin yöpyen eksoottisissa viidakkohotelleissa.

James muistelee nähneensä matkan aikana useita erilaisia hämähäkkejä, eritoten erilaisia lintuhämähäkkejä. Eräässä Jukatanin niemimaalla sijainneessa viidakkohotellissa hotellin uima-altaan seinä oli ollut täynnä taranteleja. Emma oli vitsaillut, että niistä olisi voinut valita yhden lemmikiksi kotiin viemisiksi.

Vaikka kyseinen hämähäkki ei ole hengenvaarallinen ihmisille, James oli silti kauhuissaan löydöksestään.

– Siitä huolimatta olin kauhusta jäykkänä, kun näin sen löytäneen tiensä farkkujeni taskuun. Se oli viimeinen asia, jota odotin, James kertoo.

Mexican red rump on hämähäkiksi rauhallinen. Niillä on kuitenkin voimakas saalistusvietti ja jos ne huomaavat liikettä, ne voivat hyökätä nopeasti saaliinsa kimppuun. Uhattuna ne voivat joko purra tai singota perästään karvoja, jotka pistelevät.

Lähteet: Daily Mail ja Caters News

Lue myös:

    Uusimmat