Eivätkö naiset osaa ajaa tavallisilla autoilla? Ora Ballet Cat on häpeilemättömän seksistinen Kupla-jäljitelmä

Kiinalaisvalmistaja uskoo, että naiset tarvitsevat erilaisen auton kuin miehet. Se yrittää kosiskella naispuolisia ostajia melko arveluttavilta kuulostavin ominaisuuksin. Vai miltä kuulostaa kuukautiskipuja lievittävä toiminto, joka pyrkii lämmittämään naista miehen tavoin?

Great Wall -konserniin kuuluva kiinalainen autovalmistaja Ora on tuonut markkinoille Ballet Cat -nimisen sähköauton.

Sen lisäksi, että Ballet Cat on uskomattoman härski kopio Volkswagenin ikonisesta Beetlestä, on se myös tökerön seksistinen. Vaikka autot ovat lähtökohtaisesti varsin sukupuolineutraaleja laitteita, on Ballet Cat suunniteltu naisille. Tai ainakin sitä on kovasti yritetty.

Huomautettakoon heti aluksi, että tarjolla on myös isompi Punk Cat -versio, joka soveltuu myös miehille, ja jonka värimaailmaa ei ole kasattu kaikkein hempeimmistä pastellisävyistä.

Jos kyseessä olisi hieman valveutuneempi valmistaja, voisi "naisille suunniteltu auto" tarkoittaa esimerkiksi sitä, että auton kolariturvallisuuden kehityksessä olisi huomioitu keskivertomiehen ja keskivertonaisen fyysiset eroavaisuudet sekä naisten suurempi piiskaniskuvammariski. Valitettavasti kyse ei kuitenkaan ole siitä, mutta esimerkiksi Volvo on tehnyt juuri niin jo vuosia.

Käsittämättömiä ominaisuuksia

Autosta löytyy esimerkiksi toiminto, joka on tarkoitettu kytkettäväksi kuukautisten aikana. Valmistajan mukaan naiset voivat kuukautistensa aikana palella sekä panikoida, joten tilannetta helpottamaan on luotu Warm Man Mode -niminen tila. Nimestä voi päätellä sen matkivan miehen lämpöä ja pyrkivän rauhoittamaan kuukautiskivuista kärsivää kuljettajaa, mutta toiminto ei tosiaan tee muuta kuin lisää lämpöä ohjaamoon ja kytkee penkinlämmityksen päälle.

Huonoon ajokeliin tarkoitettu Wind and Wave -ajotila lisää napin painalluksella ilmastoinnin tehoa, sulkee ikkunat, mikäli ne ovat auki, kytkee ajovalot ja pyyhkimet ja säätää adaptiivisen vakionopeussäätimen jättämään enemmän väliä edellä ajavaan.

Valmistaja ei ole täysin varma naisten ajotaidoista muutenkaan, sillä autosta löytyy vielä erikseen Lady Driving Mode -ajotila, jonka painaminen kytkee automaattisen vakionopeussäätimen sekä ääniohjatun pysäköinti- ja peruutusavustuksen.

Valmistaja myös taputtelee itseään selkään upotettuaan keskikonsoliin, tai siis "taikalaatikkoon" meikkiboksin, jota nainen voi hyödyntää suunnatessaan joko töihin tai treffeille.

Aurinkolipan takaa löytyvä suurikokoinen peili on luonnollisesti tehty meikkaamiseen. Valmistaja riemuitsee, kuinka peiliä kehystävä led-valo on suunniteltu erityisesti itämaisen naisen iholle saaden sen hehkumaan ja voimistaen meikin vaikutusta entisestään.

Autosta löytyy myös selfiekamera, jolla kuvatun materiaalin voi julkaista suoraan sosiaalisessa mediassa.

Kuplavolkkarikyydistä haaveilleen espoolaisen Eliaksen toive toteutui 1:03
KATSO MYÖS: Kupla-kyydistä haaveilleen espoolaisen Eliaksen, 4, toive toteutui syksyllä 2020. Katso Edgar Müllerin, Eliaksen isän, ottamat upeat kuvat taatusti unohtumattomalta ajelulta.

Lähteet: Ora, Car News China, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat