Autoihin on tarjolla todella kummallisia lisävarusteita – tässä 13 outoutta, joista et ole taatusti kuullutkaan!

2:00
Rolls-Roycen erikoisimpia mittatilausluomuksia vuodelta 2018.

Ökyautoluokassa kummallisiin lisävarusteisiin törmää tämän tästä. Erikoisuuksia on kuitenkin tarjolla myös hieman tavanomaisempiin ajokkeihin.

Niin kauan kuin on ollut olemassa autoja, on ollut myös erikoisia lisävarusteita. Esimerkiksi 1950-luvulla Cadillaceihin oli tarjolla hanskalokeroon integroitu minibaari, joka tuskin menisi enää tänä päivänä läpi.

Carbuzz otti tarkasteluun 13 outoa lisävarustetta, joihin voi törmätä tämän päivän autoissa.

1. Pakkomielle nahkaan

Porsche ei yleensä tarjoa ylitsepursuavan ylellisiä ominaisuuksia autoihinsa, mutta sillä on mielenkiintoinen suhde nahkaan. Sitä on nimittäin tarjolla hyvinkin erikoisiin paikkoihin, kuten sulakepesään, kojelaudan ilmanvaihtosuuttimiin, aurinkolippoihin ja peruutuspeilin runkoon.

2. Kahvi on kupissa

Fiat 500L:ään voi valita halutessaan espressokoneen. Ei puutu enää kuin pastakone ja säilytyslaatikko Armanin puvuille.

3. Kyllästyttävätkö puiset somisteet?

Monilla valmistajilla on tarjolla erilaisia materiaaleja kojelaudan somistelistoihin. Tyypillisesti niihin on valittavissa puuta, mutta metalli ja hiilikuitu ovat nekin yleisiä. Bentley on kuitenkin tiettävästi ainoa valmistaja, jonka autojen lisävarustelistalta on valittavissa kivestä valmistetut koristelistat.

4. Mikä täällä tuoksuu?

Fiatin pikkuisen 500:n mukitelineisiin voi tilata tuoksuttimen, joka vapauttaa ilmaan joko miehille tai naisille tarkoitettuja hajuvesituoksuja.

5. Retkelle!

Audin uuteen Q3:een on valituilla markkinoilla saatavissa teltta, joka kiinnittyy auton taakkatelineisiin. Pystyttämisessä menee kuulemma alle 10 minuuttia.

6. Karvat esiin

Valitettavasti emme tiedä, miksi Nissan tarjoaa Cube-malliinsa pientä karvamattoa, joka kiinnittyy kojelaudan päälle. Omistajien mukaan siinä voi kuitenkin säilyttää kyniä tai vaikka aurinkolaseja.

7. Joka päivä voi olla siivouspäivä

Mikäli kuljetat autosi takakontissa toistuvasti likaisia asioita, saatat ilahtua Honda Odysseyn lisävarustelistalta löytyvästä imurista, joka on integroitu auton rakenteisiin. Tämä varuste on itse asiassa tämän listauksen hyödyllisimmästä päästä.

8. Lisäboostia auringosta

Nissan tarjoaa joillain markkinoilla aurinkopaneelispoileria Leaf-sähköautoonsa. Tämänkin varusteen hyödyt ovat ilmiselvät, mutta toteutustapa vähintäänkin mielenkiintoinen.

9. Lämpöä vilukissoille

Lämmitetyt istuimet ovat muinaishistoriaa. Lämmitetty ohjauspyöräkin on vähän eilisen juttuja. Sen sijaan lämmitetyt käsinojat Mercedes-Benzin E- ja S-sarjalaisessa ovat tätä päivää aidoimmillaan.

10. Erikoisavain aktiiviliikkujille

Jaguarin F-Paceen on saatavissa avain, joka ei joudu hukkaan ihan niin helposti kuin perinteiset mallit. Kyseessä on nimittäin aktiivisuusranneketta muistuttava, ranteen ympärille pyöräytettävä avain, joka kestää vettä. Hänelle, jolla on jo kaikkea muuta, mutta ei taskullisia housuja.

11. Takarivipaikka tyylillä

Range Roverin Autobiography-erikoisversio on ylellinen jo valmiiksi, mutta jos todella haluat erottua joukosta, voit täydentää auton varustusta takakontista ulosvedettävillä istuimilla, joissa kelpaa katsella vaikka tähtitaivasta samppanjalasi kourassa.

12. Tuiki, tuiki, tähtönen

Tähdistä puheenollen, voi Rolls-Roycen omistaja nauttia taivaankappaleiden tuikkeesta visusti sisätiloissa. Auton sisäkattoon on tarjolla tähtitaivasta matkiva efekti, jolla voit taatusti tehdä vaikutuksen kyytiläisiisi. Lisähinnasta "taivaalle" saa myös ohjelmoituja tähdenlentoja.

13. Biovaara!

Tesloista löytyy uhkaavalla biovaara-merkillä kuvattu toiminto, joka on todellisuudessa vain HEPA-suodattimen kytkemiseen. Toiminnosta on kuitenkin ollut hyötyä muun muassa Kaliforniassa suurten maastopalojen aikaan. Myös liikenteen pakokaasuista kärsivät tai esimerkiksi allergikot voivat saada toiminnosta helpotusta.

Lähde: Carbuzz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja