Eikö paino putoa? Syy voi olla tässä

Yritätkö laihduttaa ruokavalion ja liikunnan avulla, mutta mitään ei tapahdu? Fitsugar.com listasi yleiset liikuntaan liittyvät syyt, jotka saattavat vaikuttaa siihen, etteivät vaa'an lukemat laske.

Jätät aamupalan väliin

Monet naiset jättävät aamiaisen syömättä ennen treeniä. Se ei kannata, sillä aamupala pistää aineenvaihduntasi käyntiin ja antaa sinulle energiaa selvitä kaloreita polttavasta treenistä kunnialla alusta loppuun asti.

Ilman asiaankuuluvaa polttoainetta saat tulokseksi pääkivun ja heikon olon, etkä todennäköisesti jaksa treenata yhtä tehokkaasti kuin mitä aamupalan syötyäsi jaksaisit.

Kaloripitoiset välipalat

Olet juuri saattanut päätökseen tiukan treenin ja kuluttanut jopa yli 400 kilokaloria. Haluat syödä välipalaa, mutta valitset vahingossa epäterveellisen vaihtoehdon, kuten pirtelön tai suklaisen smoothien.

Pidä huoli, etteivät juuri polttamasi kalorit tule välipalan myötä takaisin, ja valitse välipalaksi esimerkiksi vihanneksia tai hedelmä.

Keskityt vain lihaskuntoon

Olet oikeassa siinä, että lihaskuntotreeni on erittäin tärkeää painonpudottajalle. Muista silti pitää liikuntaohjelmassasi myös aerobista liikuntaa, jotta saisit rasvan palamaan ja lihakset rasvan alta näkyviin.

Tee siis molempia, sekä lihaskuntoharjoitteita että sykettä nostavaa aerobista treeniä.

Kävely on juttusi

Reipas kävelylenkki on hyvä keino saada itsensä paremmalle tuulelle ja parantaa verenkiertoa, mutta kaloreita kävellessä ei hurjia määriä kulu.

Jos tähtäimessäsi on painonpudotus, on harrastamasi liikunnan oltava sykettä nostavaa, kuten hölkkää, pyöräilyä, uimista tai hyppynarulla hyppimistä.

Liikut liian harvoin

Lepo on sallittua ja suositeltavaa raskaan liikuntasuorituksen jälkeen, mutta kova treeni ei tarkoita, että sinun pitäisi jumittua sohvallesi seuraavan viikon ajaksi.

Harrasta liikuntaa viisi kertaa viikossa, jos haluat saada vaa'an lukeman tehokkaasti laskuun.

Lähde: Fitsugar

(MTV - LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat