Mainos

Eikö Nokia pidäkään enää isoja näyttöjä tyhminä?

Matkapuhelinjätti Nokia on julkistanut kaksi uutta puhelinmallia New Yorkissa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Lumia 820 -mallissa on 4,3-tuumainen näyttö ja Lumia 920 -mallissa 4,5-tuumainen näyttö.

Lumia 920 -puhelin sisältää Nokian tähänastisista kännyköistä suurimman näytön.

Nokia seuraa selvästi nykytrendiä, jossa älypuhelimien näyttöjen koko on jatkuvasti ollut kasvussa. Esimerkiksi HTC:lla ja Samsungilla on ollut jo pitkään markkinoilla 4,7-tuumaisella näytöllä varustettuja luureja. Samsungin Note 2 -laite rikkoo jo puhelimen ja tabletin raja-aitaa hulppealla 5,5 -tuuman näytöllään.

Myös seuraavan sukupolven iPhonen näytön koon uskotaan kasvavan.

Nokian toimet näyttökoon kasvattamisessa vaikuttavat kuitenkin olevan hieman ristiriidassa sen kanssa, mitä ex-Nokia-pomo Niklas Savander totesi puoli vuotta sitten Pocket-lint -teknologiasivuston haastattelussa.

Savander sanoi ihmisten tajuavan tulevaisuudessa, että erittäin suurella näytöllä varustettu kännykkä on yksinkertaisesti tyhmä asia.

- Jossakin vaiheessa ihmiset tulevat toteamaan, että tämä (suurten näyttöjen sisällyttäminen puhelimiin) on tyhmää. On vaikea ennustaa milloin tämä tarkalleen ottaen tapahtuu, mutta kännyköissä pitäisi miettiä, minkälaisia teknologioita voimme luoda eikä keskittyä vain suurten näyttöjen tekemiseen, totesi Savander.

Savander jätti tehtävänsä Nokialla viime kesänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.