Eikö hän vastaa? Näin näet, onko tekstiviestisi luettu

Näkeekö kaverisi, että olet lukenut hänen viestinsä? Näin tarkistat! 0:37
Näkeekö kaverisi, että olet lukenut hänen viestinsä? Näin tarkistat asian!

Näkeekö kaverisi, että olet lukenut hänen viestinsä? Mistä tietää, onko sinun viestisi jo luettu? Näin tarkistat asian!

Mistä tietää, että kaverisi on lukenut viestisi? Lukukuittausta viestistä ei ole pakko lähettää – erästä poikkeusta lukuunottamatta, paljastaa New York Post.

Lukukuittaus iPhonessa

Lukukuittaus kertoo vastaanottajalle, että olet lukenut hänen viestinsä. IPhonen iMessagen lukukuittausasetuksen löydät polusta asetukset – viestit – näytä lukukuittaukset. Katso ohje videolta yllä! 

Lukukuittaus Androidissa

Vaihda asetus Android-puhelimessasi valitsemalla viestit – kolme pistettä oikealla – asetukset – keskusteluasetukset – lukukuittaukset. Polku voi vaihdella hieman puhelinmallista riippuen. Sen avulla voit päättää, annatko yhteyshenkilöiden tietää, milloin olet lukenut heidän viestinsä.

Entä sovellukset?

Sovelluksissa lukukuittauksia voi hallinnoida asetuksissa. Erojakin on; esimerkiksi Facebook Messengerissä ne ovat päällä, halusit sitä tai et.

WhatsAppissa avaa sovellus, valitse alareunasta asetukset, sitten tili – tietosuoja. Valitse liukusäätimellä, haluatko lukukuittaukset päälle.

Tästä tiedät, onko viestisi luettu

Viestin lukemisesta kerrotaan lähettäjälle eri tavalla sovelluksesta riippuen; esimerkiksi iMessagessa viestin alle tulee yksinkertaisesti teksti "Luettu". Viestin alla voi myös lukea vain "Toimitettu"; se kertoo vain, että viesti on toimitettu vastaanottajalle.

WhatsAppissa kaksi harmaata, v:n mallista "oikeinmerkkiä" viestikentässä tarkoittaa sitä, että viesti on mennyt perille; kun merkit ovat sinisiä, viesti on luettu. 

On kuitenkin hyvä muistaa, että mikäli vastaanottajalla on esikatselutoiminto käytössä, hän näkee viestisi, tai osan siitä, puhelimensa näytöltä, klikkaamatta sovellukseen. Tällöin et tiedä, että hän on lukenut viestisi.

Katso myös: Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy:

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30

Lähde: Nypost.com

Lue myös:

    Uusimmat