Tiesitkö tästä? Apple-kikka avaa lukkiutuneen puhelimen sekunneissa – tarvitset vain luotettavan ystävän

Osaatko jo tämän iPhone-kikan? Laskinniksi saattaa räjäyttää mielesi 0:24
Osaatko jo tämän iPhone-kikan? Laskinniksi saattaa räjäyttää mielesi.

Lukkiutuneen puhelimen saa auki sekunneissa luotettavan ystävän avulla.

Puhelimen tai Apple ID:n lukkiutuminen on ikävää ja puhelimen avaaminen on melko hankalaa ja aikaa vievää puuhaa. Uusimmissa iOS-käyttöjärjestelmäpäivityksissä (15.0 ja uudemmat) on kuitenkin ominaisuus, joka saattaa pelastaa tiukan paikan tullen, kertoo The Sun.

Uusi tilin palautuksen yhteyshenkilö -ominaisuus antaa sinun nimetä henkilöitä, jotka voivat auttaa tilisi palauttamisessa. Kikka toimii erinomaisesti myös siinä ikävässä tilanteessa, että puhelimesi esimerkiksi hakkeroidaan.

Jotta ominaisuudesta olisi tositilanteessa jotain apua, se pitää asettaa toimimaan nyt, ennen kuin oikeasti tarvitset sitä.

Näin asetat tilin palautuksen yhteyshenkilön

Tilin palautuksen yhteyshenkilö -toimintoa varten sinun tulee valita joku henkilö, kehen todella luotat ja jonka uskot tavoittavasi helposti apua tarvittaessa: kumppani, läheinen perheenjäsen tai pitkäaikainen ystävä. Tämä henkilö pystyy auttamaan sinut saamaan puhelimesi takaisin hallintaasi vain sekunneissa.

Toimi näin:

1. Tarkista, että puhelimesi käyttöjärjestelmä on iOS 15 tai uudempi. Mene asetuksiin > Yleiset > Ohjelmistopäivitys. Jos käyttöjärjestelmä on ajan tasalla voit jatkaa tai jos sinulla on odottavia päivityksiä, asenna ne ensin.

2. Tarkista, että haluamallasi tilin palautuksen yhteyshenkilöllä on itselläänkin iPhone tai iPad, jossa on myös käyttöjärjestelmänä iOS 15 tai uudempi. Henkilön pitää olla lisäksi yli 13 vuotta vanha ja hänellä pitää olla käytössään kaksiosainen todennus (selviää myös Apple ID:n Salasana ja suojaus -välilehdeltä).

3. Mene asetuksiin ja valitse heti ylälaidasta nimesi alta Apple ID. Siirry kohtaan Salasana ja suojaus ja sieltä kohtaan "Tilin palautus".

4. Napsauttamalla kohdasta "Lisää yhteyshenkilö", pääset lisäämään palautuksen yhteyshenkilön. Valitsemallesi henkilölle lähetetään viesti, jossa selitetään, että olet pyytänyt häntä tilin palautuksen yhteyshenkilöksesi.

5. Jos pyydetty henkilö suostuu tähän, hänestä tulee Apple-tilisi palautuksen yhteyshenkilö.

Miten tilin saa palautettua tarvittaessa?

Jos käy niin ikävästi, että puhelimesi lukkiutuu tai se hakkeroidaan, voit olla yhteydessä tilin palautuksen yhteyshenkilöösi. Hänen pitää toimia näin:

1. Mene omalla Apple-laitteellasi asetuksiin > Apple ID > Salasana ja suojaus > Tilin palautus.

2. Tilin palautus -välilehdellä voi luoda palautuskoodin, jonka avulla kaveri saa Applen laitteensa taas auki.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat