Nettideittailija, tämä ominaisuus kannattaa poistaa käytöstä iPhonessa

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
KATSO MYÖS: Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy.

Puhelinnumeron jakamisen lisäksi iPhone saattaa lisätä pakettiin muitakin tietoja.

Älypuhelin saattaa toisinaan paljastaa käyttäjästään liikaakin Esimerkiksi iPhone-käyttäjien kannattaa olla tarkkana yhteystietojensa kanssa, kertoo Huffington Postin Monica Torres.

"Se voi automaattisesti paljastaa koko nimesi"

Jos oman numeronsa jakaa iPhonen yhteystietolistasta toiselle käyttäjälle esimerkiksi valitsemalla "jaa yhteystieto", mukaan saattaa liittyä numeron lisäksi muitakin tietoja osoitetta ja kuvaa myöten.

Deittisovelluksissa seuraa etsinyt Torres huomauttaa, että kaikki eivät kenties halua paljastaa itsestään muuta kuin numeron.

– Se voi automaattisesti paljastaa koko nimesi, kun joku lisää sinut uudeksi yhteystiedokseen. Treffisovelluksissa käytetään yleensä vain etunimiä, ja moni haluaa toimia niin, kunnes päättää toisin, toimittaja Torres kirjoittaa.

– Minulla oli yksi deittikumppani, joka löysi kirjoittamani artikkelit välittömästi sen jälkeen, kun jaoin puhelinnumeroni. Hän lisäsi minut yhteyshenkilöksi LinkedInissä ennen kuin edes tapasimme. Mahdollisista ensitreffeistä oli tullut hänelle mahdollisuus verkostoitua kanssani.

Näin tarkistat asetukset

Nimen ja kuvan jakamisen asetukset voi tarkistaa polusta Asetukset - Viestit - Jaa nimi ja kuva.

Ominaisuuden voi panna pois päältä tai tiedot voi jakaa vain yhteystiedoille. Puhelin voi myös kysyä aina erikseen, haluatko jakaa kuvasi ja nimesi.

Katso myös: Tiedätkö, miten iPhonen ruudulla olevaa viivaa oikeasti käytetään?

Tiedätkö, miten iPhonen ruudulla olevaa viivaa oikeasti käytetään? 0:21
Oletko käyttänyt iPhonen ruudun alareunassa olevaa viivaa "oikein"?

Lue myös:

    Uusimmat