14 loistavaa vinkkiä WhatsAppin käyttäjille – näin saat sovelluksesta enemmän irti

Tiesitkö jo näistä WhatsAppin ominaisuuksista?

Viestisovellus WhatsApp on jo pitkään korvannut tekstiviestien lähettämisen. Sovellus poikkeaakin perinteisistä tekstiviesteistä monin tavoin – liittyyhän sen käyttöön useita ominaisuuksia, joita tekstiviestit eivät tue.

Kokosimme 14 parasta vinkkiä, joilla sovelluksesta saa vieläkin enemmän irti.

1. Palauta poistetut viestit

Jos menit vahingossa poistamaan viestejä, ei hätää – ne saa myös palautettua takaisin. Mikäli olet asettanut varmuuskopioinnin sovelluksen asetuksista päälle, WhatApp tallettaa viestisi päivittäin pilveen. Jos varmuuskopiointi on kuitenkin poissa pelistä, voit palauttaa kaikki viestisi poistamalla koko sovelluksen ja lataamalla sen uudestaan puhelimeesi.

2. Väritä tekstiä

Tiesitkö, että WhatsApp-viesteihin voi lisätä kursivoinnin, lihavoinnin tai yliviivauksen? Lihavointi onnistuu *-merkein, jotka lisätään sanan alkuun ja loppuun. Kursivoinnin saa lisäämällä _-merkit ja yliviivauksen ~-merkeillä. Merkkejä voi myös yhdistää.

3. Mykistä jatkuvasti piippaavat ryhmäkeskustelut

Valitse haluamasi ryhmäkeskustelu ja klikkaa näytön yläosasta ryhmäkeskustelun nimeä. Näin avautuu keskustelun asetukset, joista voit mykistää keskustelun.

4. Käytä WhatsAppia tietokoneen ruudulla

WhatsApp toimii myös tietokoneelle ladattavalla sovelluksella. Näin kukaan ei huomaa, että töiden tekemisen lomassa lähetät WhatsApp-viestejä.

5. Älä talleta WhatsApp-kuvia kuvavirtaasi

WhatsAppissa lähetetyt ja vastaanotetut kuvat tallentuvat automaattisesti myös puhelimen kuvavirtaan. Mikäli et halua tätä tapahtuvan, voit tehdä muutoksen puhelimesi asetuksista.

6. Säästä puhelimen datakäyttöä

Jokaisen meemin, kuvan ja videon vastaanottaminen WhatsAppissa syö puhelimen dataa. Voit kuitenkin muuttaa tämän asetuksista: määritä kuvat latautumaan vain silloin, kun puhelin on kytketty langattomaan verkkoyhteyteen.

7. Tee pikalinkkejä yhteystiedoistasi

Älypuhelimen aloitusnäyttöön voi lisätä pikalinkkejä yhteystiedoistasi, jolloin voit avata yhteisen WhatsApp-keskustelun nopeasti. Paina pitkään keskustelua, josta haluat luoda pikalinkin ja valitse Lisää keskustelun pikakuvake.

8. Piilota salaiset keskustelut

Uusista WhatsApp-viesteistä tulee ilmoitus, josta viestin sisällön pystyy myös esikatselemaan. Esikatselun saa kuitenkin halutessaan pois päältä: mene Asetuksiin, valitse Ilmoitukset ja lopuksi Ponnahdusilmoitus.

9. Lähetä sama viesti usealle henkilölle

Jos haluat lähettää saman viestin usealle henkilölle, mutta et luoda ryhmäkeskustelua, valitse WhatsAppissa oikeasta yläkulmasta Uusi vastaanottajalista.

10. Varmuuskopioi viestit

WhatsAppin asetuksista pystyy myös asettamaan viestien varmuuskopioinnin tapahtumaan päivittäin. Näin viestien katoamisesta ei tarvitse huolehtia, kun esimerkiksi vaihdat uuteen puhelimeen.

11. Löydä tärkeä viesti

Sovitun tapaamisajan tai osoitteen löytäminen satojen viestien joukosta on hankalaa. Tärkeimmät viestit voi kuitenkin merkitä tähdellä. Paina pohjassa haluamaasi viestiä ja valitse yläreunaan ilmestyvästä valikosta tähden kuva. Näin tärkeät viestit löytää myöhemminkin helposti.

12. Tarkista, kuka on nähnyt viestisi

Ryhmäkeskusteluissa on aina yksi henkilö, joka ei osallistu keskusteluun. Paina pitkään viestiä, jonka tilan haluat tarkistaa ja valitse info-symbolilla varustettu kuvake yläreunaan ilmestyvästä valikosta. Valinta näyttää, kuka on lukenut viestin oikeasti ja kuka ei.

13. Säilytä yksityisyytesi ryhmäkeskusteluissa

Saatat kuulua ryhmäkeskusteluihin, joiden kaikkia osallisia et tunne. He voivat kuitenkin nähdä puhelinnumerosi, profiilikuvasi sekä henkilökohtaisen statuksesi WhatsAppissa. Voit muuttaa tämän asetuksista kohdasta Tili ja sitten Tietosuoja.

14. Älä jätä koskaan vastaamatta viesteihin

Lukemattomat viestit pystyy merkitsemään WhatsAppin keskustelulistalla, jolloin vastaaminen ei niin helposti unohdu. Paina pitkään haluamaasi keskustelua listalta ja valitse Merkitse lukemattomaksi.

 

Lähde: Digital Spy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja