Tiesitkö tätä WhatsAppista? Viestin voi lukea ilman, että lähettäjä saa tietää siitä

Helpon vinkin ydin on siinä, että WhatsApp tarvitsee internetiä toimiakseen. Viestin lähettäjä ei tiedä viesin lukemisesta, jos hyödyntää lentotilaa oikein.

WhatsApp-viestisovelluksessa voi asetuksia muuttamalla piilottaa vastaanottajalle näkyvät ”viimeksi paikalla” ja ”viesti luettu” -tiedot. Kuitenkin suurin osa pitää asetuksia päällä, joten avatessaan uuden viestin moni saattaa tuntea painetta vastata siihen heti. Luurin toisessa päässä oleva kaveri saattaa muuten miettiä, miksei toinen vastaa WhatsApp-viestiin, vaikka on nähnyt sen.

Kun WhatsApp-viestin merkkiääni kilahtaa, totta kai sitä haluaa tietää heti, mitä viestissä lukee. Monet saattavat yrittää tiirailla ilmoituspalkista viestin sisältöä, mutta kokonaisuudessaan sitä ei oikein pysty näkemään.

Motherboard paljastaa kuitenkin nerokkaan tavan, jolla WhatsApp-viestit pystyy lukemaan kokonaisuudessaan ilman, että lähettäjä tietää siitä. Viestin saavuttua puhelin tulee laittaa lentotilaan. Sen jälkeen WhatsAppin voi avata ja lukea viestin.

Kun viesti on luettu, tulee WhatsApp sulkea kokonaan, jonka jälkeen lentotilan voi kääntää pois päältä. Viesti näkyy lukemattomana siihen asti, kun taas uudestaan avaa WhatsApp-sovelluksen. Lähettäjä ei myöskään näe, että käyttäjä on ollut paikalla sovelluksessa ennen sen uudelleen avaamista.

Kikan avulla tärkeät viestit ehtii lukea kiireenkin keskellä ilman, että tarvitsee tuntea huonoa omatuntoa, jos ei ehdi heti vastata niihin. WhatsAppin käyttöä voi myös helpottaa ja tehostaa tekstiä muotoilemalla.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja