Mainos

Eikö haluta? Näillä vinkeillä saat himosi takaisin

Olet ollut yhdessä rakkaasi kanssa pian kaksi vuotta ja seksi alkaa pikkuhiljaa maistua puulta. Mietitkö, kuinka pitää kipinää yllä lakanoiden välissä? Suhteenne ei suinkaan ole tuhoon tuomittu, lupaa terveystieteiden tohtori Kristen From.

Olet ollut kumppanisi kanssa melkein kaksi vuotta, joten uutuudenviehätys toista kohtaan on jo kulunut, mutta tunnette todennäköisesti olonne todella mukavaksi toistenne seurassa. Tutkimusten mukaan suurin piirtein kahden vuoden seurustelun jälkeen rakkautesi puolisoasi kohtaan muuttuu intohimoisesta inhimilliseksi. Se tarkoittaa sitä, että rakkaus toisiinne syvenee samaan aikaan kiihkon kuihtuessa.

Onko intohimo säilytettävissä kuumasta lämpimäksi muuttuneessa suhteessanne?

– Kuuma seksi vaatii etäisyyttä, salaperäisyyttä ja riskejä – niitä kolmea asiaa, jotka eivät mene kovin hyvin yhteen luottamuksen, mukavuuden ja myötätunnon kanssa. Kollegani Ian Kerner ehdottaa, että pariskunnat sitoutuisivat harrastamaan seksiä ainakin kerran viikossa välttääkseen kuivan kauden. Olen täysin samaa mieltä. Kun pääset vauhtiin, huomaat todennäköisesti aitojen halujen heräävän, terveystieteiden tohtori Kristen From kertoo.

Suukkoja, suosionosoituksia ja säännöllistä seksiä

Mitä voit siis tehdä pitääksesi seksihalut ja salaperäisyyden suhteessa yllä? Tässä muutama vinkki:

– Jatkakaa toistenne imartelua. Kuulostaa helpolta, mutta kohteliaisuudenosoitukset todella kannattavat. Kun hän näyttää upealta lempiasussasi tai aamiaispöydässä istuessaan, kerro se hänelle. Sillä on hyvin positiivinen vaikutus suhteeseenne.

– Pidä huolta, että harrastatte säännöllisesti seksiä, vaikka ei ensin tekisikään niin mieli. Kuten tutkimukset osoittavat, halusi voivat herätä kiihottumisen seurauksena, vaikkei olosi olisikaan aluksi kovin innokas.

– Yrittäkää tuoda jännitystä suhteeseenne esimerkiksi katselemalla eroottisia elokuvia yhdessä, seikkailemalla seksilelujen ihmeellisessä maailmassa, tai kevyillä sitomisleikeillä. Kokeilkaa jotain uutta, joka tuntuu molemmista mielekkäältä idealta!

– Suudelkaa toisianne päivittäin. Tämäkin vinkki kuulostaa helpolta, mutta suutelu vie teidät takaisin suhteenne alkuvaiheen tunteisiin, kun ette saaneet pidettyä näppejänne erossa toisistanne. Suutelu myös edistää läheisyyttä, jota te kaksi juuri nyt tarvitsette.

Kahden vuoden seurusteluetappi on usein se, jolloin päätetään loppuuko parisuhde intohimon myötä vai kantaako suhde jonnekin pitemmälle.

– Arvioikaa parisuhteenne: ratkaiskaa, pystyttekö palauttamaan intohimon välillenne. Jos tuntuu siltä, että pystytte, pitäkää päätöksestä kiinni ja muistakaa, että suhteessanne seksikin on tärkeä, From kannustaa.


AVA

Lähde: Lemondrop.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.