Halut hukassa? Lue vinkit!

Jotkut naiset haluavat seksiä yhtä paljon kuin suurin osa miehistä, mutta Self.comin tekemän kyselyn mukaan 72 prosenttia naisista haluaisi herättää halunsa henkiin.

Miksi jotkut naiset himoitsevat sänkyleikkejä, ja toisia ei voisi vähempää kiinnostaa?

– Uuden tutkimuksen mukaan dopamiinin ja muiden mielihyvää edistävien aivokemikaalien määrä ja leviäminen voi olla erilaista naisilla, joilla on vahvat halut, kertoo Susan Kellogg-Spadt, eräs philadelphialaisen Pelvic & Sexual Health -instituutin johtajista.

Kokeile näitä vinkkejä herättäksesi hinkusi petipuuhiin!

Pääse tunnelmaan

– Eroottisen kirjallisuuden lukeminen tai seksikkään saippuasarjan katselu luo kiihottavia kemikaalimuutoksia aivoissa, jolloin halut voivat lisääntyä, Kellogg-Spadt vinkkaa.

Pelkästään seksistä puhuminen voi auttaa. Pariskunnat, jotka puhuvat seksuaalisista mieltymyksistään harrastavat kaksi kertaa enemmän tyydyttävää seksiä kuin parit, jotka tyytyvät tekoihin.

Tee se

– Älä huolehdi orgasmin saamisesta. Kun keskityt kumppanisi kosketteluun ja aistillisuudesta nauttimiseen, voit nollata aivosi ja vartalosi ja nauttia taas seksistä, kertoo Laura BermanFeinberg School of Medicinesta.

Suoriudu lääkkeistäsi

Jotkut antidepressantit voivat nostaa serotoniin määrää ja vähentää dopamiinin määrää. Tällöin tasapaino häiriintyy ja libido heikkenee. Myös e-pillerin hormonit voivat latistaa haluja. Kysy lääkäriltä, voisiko syy seksihalujen puuttumiseen löytyä lääkityksestäsi.

Soita lääkärillesi

Jos sinulla on makuuhuoneessa vaikeuksia (kuten kipuja, haluttomuutta tai kuivuutta), keskustele asiasta lääkärisi kanssa, ennen kuin seksielämäsi kuihtuu kokonaan.

MTV3/Helmi

Lähde: self.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja