Mainos

Ei työtä, ei eläkettä, avioero... Osama bin Ladenin ampuneen sotilaan elämä raunioina

Al Qaida -johtaja Osama bin Ladenin ampunut amerikkalaissotilas on kertonut elämänsä olevan pirstaleina. Huippusalaisesta operaatiosta on kulunut kaksi vuotta.

Sotilas valotti yksityiskohtia kuuluisasta tappotehtävästä ja elämästään sen jälkeen Esquire-lehden jutussa, jossa hän esiintyy yksinkertaisella salanimellä Ampuja.

Laivaston erikoisjoukkoihin Navy Sealseihin kuulunut mies erosi palveluksesta syksyllä. Nyt hän on vailla toimeentuloa ja sosiaalietuja. Hänen terveysvakuutuksensa katosi työpaikan myötä, hänellä ei ole työtä eikä myöskään eläkettä, koska kaksikymmentä palvelusvuotta eivät tulleet täyteen.

Jutun kirjoittanut toimittaja Phil Bronstein kertoi uutiskanava CNN:lle, että Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaat kuluttavat vuosikausia surmaten ihmisiä.

- Esimerkiksi ampujan tapauksessa he käyttävät 16 vuotta elämästään tekemällä sitä, mihin heidät on koulutettu: he osallistuvat tehtäviin toinen toisensa jälkeen ja tappavat ihmisiä säännölliseen tahtiin.

Ei rahaa, ei mainetta

Ampuja on sanonut eronneensa laivastosta siksi, että hän pelkäsi perheensä turvallisuuden puolesta. Hän ei halua henkilöllisyytensä paljastuvan missään tapauksessa.

- Nyt hän näkee painajaisia siitä, miten hän pitää huolta perheestään tai ruokkii heidät, kertoi Bronstein.

Ampuja ja hänen vaimonsa ovat lisäksi eroamassa, tosin sopuisasti. Vaimon mukaan perheen on pakko erota, turvallisuussyistä. He asuvat rahaongelmien takia yhä saman katon alla.

- Rakastamme edelleen toisiamme, vaimo vakuutti.

Ampuja ei ole myöskään hyötynyt millään tavalla maineikkaasta teostaan. Ampujan isä purki haastattelussa turhautumistaan toimittajalle.

- Hän on ottanut uskomattomia riskejä, mutta ei ole saanut minkäänlaista palkkiota, isä totesi.

Entinen sotilas kuvasi Esquire-lehden artikkelissa yksityiskohtaisesti hetkeä, jolloin hän painoi liipaisinta ja ampui bin Ladenin tappaneet kolme luotia.

- Kun hän veti viimeisen henkäyksensä, muistan ajatelleeni: oliko tämä paras vai pahin asia mitä olemme koskaan tehneet?

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.