Mainos

Ei perhesurmia otsikoissa, ei tunkua turvakodeissa

Vuodenvaihde on sujunut tavallista rauhallisemmin turvakodeissa. Viimevuotiseen verrattuna joillakin paikkakunnilla on ollut jopa hiljaista.

Vuosi sitten mediassa käsiteltiin paljon perhesurmia, mikä sai asiantuntijan mukaan ihmiset varpailleen.

– Näiden asioiden käsittely mediassa vaikuttaa aivan suoraan ihmisten käyttäytymiseen. Vuosi sitten meille soitettiin ja kysyttiin, että käykö meidänkin perheessä näin. Myös kuntien sosiaalipäivystyksissä valpastuttiin ja ohjattiin ihmisiä totuttua nopeammin eteenpäin - ei odotettu, että arki alkaisi, Ensi- ja Turvakotien liiton toiminnanjohtaja Ritva Karinsalo kertoo.

Yleisesti perheissä sinnitellään joulun- ja uudenvuoden pyhien yli, kunnes ongelmia lähdetään ratkomaan.

Uudenvuodenpäätös: Nyt apua!


Joillakin paikkakunnilla turvakodit ovat kuitenkin olleet täynnä myös tänä vuonna. Esimerkiksi Oulun seudulla on ollut kiireistä.

– Joulun pyhien aikaan meillä oli pari huonetta käytössä, mutta nyt vuodenvaihteen jälkeen onkin täyttä, kertoo Oulun Ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Timo Peltovuori.

Peltovuoren mukaan ihmiset miettivät perhetilanteitaan pyhien aikana ja sinnittelevät kotona ystävien ja sukulaisten kyläillessä.

– Sitten vieraiden lähdettyä tehdään tällaisia uudenvuodenpäätöksiä: Nyt lähden hakemaan apua.

Oulun avopalvelu aukeaa loppiaisen jälkeen. Sinne on Peltovuoren mukaan odotettavissa ruuhkaa, kun ihmiset lähtevät hakemaan keskusteluapua pyhien aikana kasaantuneisiin ongelmiin.

Kaikki Suomen ensi- ja turvakodit päivystävät ympäri vuorokauden myös loppiaisen aikaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.