Ei herkimmille! Nainen poseeraa kasvot kuukautisveressä: "Jos asialla ei olisi merkitystä, ihmiset eivät häiriintyisi siitä"

Esimerkiksi Mirror- sekä LADbible-verkkomediat kertovat yhdysvaltalaisesta Dementra Nyxistä, joka ei halua, että naiset häpeilisivät kuukautisiaan. Siksi hän on tuonut omansa näkyville.

Kalifornialainen seksivalmentaja Demetra Nyx, 26, jakaa Instagram-tilillään kuukautisverta avoimesti esitteleviä kuvia. Joissain hän on peittänyt kasvonsa kokonaan vereen, toisissa veri valuu pitkin hänen jalkaansa.

Demetra kertoo idean olleen hetken mielijohde. Hän näkee kuukautiset kauniina ja voimakkaana asiana, jota yhdenkään naisen ei tulisi hävetä. Hän toivoo kuviensa voivan auttaa naisia olemaan yhtä kuukautiskiertonsa ja kehonsa kanssa.

– Yhteiskuntamme opettaa meille kuukautisten olevan likainen ja sopimaton asia. Kaikissa kuukautissuojamainoksissa puhutaan ”raikkaasta” tuoksusta ja puhtaudesta, mikä antaa ymmärtää, että kehomme luonnolliset toiminnot ovat ällöttäviä, Demetra sanoo verkkoviestimien mukaan.

Kritiikistä rohkaisua 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Demetra kertoo, etteivät kaikki ole hänen kuvistaan mielissään. Monesti ihmiset vertaavat kuukautisverta ulosteeseen.

– Se vain rohkaisee minua kuvien julkaisemiseen. Jos asialla ei olisi merkitystä, ihmiset eivät häiriintyisi siitä.

Ja vaikka kaikki naiset eivät haluaisikaan sivellä kuukautisverta iholleen, Demetra toivoo jokaisen olevan yhtä kehonsa kanssa.

– Se voi alkaa vain siitä, että käytät kuukautiskuppia veresi keräämiseen. Kenenkään ei tarvitse laittaa vertaan naamalleen, vaikka se näyttää olevan asiaa kokeilleista naisista melkoisen vapauttavaa.

Lähteet: Mirror, LADbible

Lue myös:

    Uusimmat