Kohuemoji ilmestyy viesteihin tänä vuonna – somessa älämöidään: "Tämä on tarpeetonta"

1:11
Videolla kaikki vuoden 2019 uutuusemojit!

Unicode Consortium on esitellyt vuoden 2019 emoji-tulokasehdokkaat. Yhteensä uusia hymiöitä on 59. Niistä yksi on saanut erityisen äänekkään vastaanoton: kuukautisemoji.

Muiden muassa Mashable nostaa esille naisten pitkään toivoman, kuukautisia kuvastavan emoji-kuvakkeen. Tähän asti kuukautisista kertomaan on käytetty esimerkiksi tulivuorta, hyökyaaltoa, tomaattia ja Japanin lippua. Nyt tilalle saadaan kuukautisia hyvin kuvastava veripisara.

Tarkoitus poistaa häpeää kuukautisten ympäriltä

Veripisara-emoji on tulos voittoa tavoittelemattoman Plan International UK -lastenoikeusjärjestön kampanjasta. Kampanjaan osallistui 55 000 ihmistä, jotka haluavat murtaa hiljaisuuden ikävän leiman saaneiden kuukautisten ympärillä. Järjestön edustaja muistuttaa, että kuukautisemoji kuvastaa sitä, mitä 800 miljoonaa naista ympäri maailman kokevat joka kuukausi.

– Se on valtava askel kuukautisten normalisoimisessa ja niiden ympärillä olevan stigman murskaamisessa, tyttöjen oikeuksista Plan International UK:ssa vastaava Lucy Russel sanoo.

Vaikka emoji ei täyttäisi kaikkia sille asetettuja toiveita, uskoo Russel, että se ainakin auttaa muuttamaan keskustelukulttuuria ja poistamaan häpeää kuukautisten ympäriltä.

Kuukautisemoji aiheutti somekohun

Sosiaalisessa mediassa kuukautisemoji on otettu vastaan ristiriitaisesti. Siinä missä toiset kiittelevät kuvakkeen vähentävän häpeää luonnollisen asian ympärillä, toiset eivät ymmärrä, miksi kuukautisille tarvitaan erillistä emojia.

”Olenko ainut, joka on hämmästynyt kuukautisemojista? Lähettääkö yksikään nainen oikeasti ystävällään viestiä, jossa on tämä punainen pisara? Missä ovat kuukautissiteet, tamponit ja kuukautiskupit? Kunhan sanon.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Haluamme erektio-emojin, koska se on luonnollista, eikä miesten pitäisi tuntea häpeää saadessaan erektion milloin tahansa.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Tämä on tarpeetonta… ja ällöttävää.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Kaikille heille, jotka pitävät kuukautisia ällöttävinä ja yrittävät naiset saada tuntemaan niistä häpeää… se on luonnollista, kivuliasta ja joskus rumaa. Mutta myös kaunista. Tämä on loistava uutinen!”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Olen iloinen, että Plan UK:n kampanjan jälkeen saamme kuukautisemojin. Se lähettää selkeän viestin, että kuukautiset ovat luonnollinen ja normaalia asia, jonka ei pitäisi olla tabu.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: Mashable, Mirror, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja