Egyptin tragedia: Ihmiset huusivat, itkivät ja kuolivat

Egyptissä syytökset maata hallitsevaa sotilasneuvostoa vastaan kiihtyvät eilisen jalkapallomellakan jälkeen. Port Saidin stadionin väkivaltaisuuksissa kuoli 74 ihmistä ja yli tuhat loukkaantui.

- Turvallisuusjoukot tekivät tämän, tai ainakin sallivat sen tapahtua. Mubarakin miehet hallitsevat edelleen. Vaikka johtaja on kaadettu, kaikki alaiset ovat edelleen virassa, karjui Port Saidin kaupunginvaltuuston jäsen Albadry Farghali television puhelinhaastattelussa.

Televisiokuvien mukaan ottelun järjestysmiehet eivät tehneet mitään estääkseen katsojia rynnimästä kentälle. Yksi järjestysmiehistä puhui välipitämättömän näköisenä kännykkäänsä samalla kun väki syöksyi kentälle.

- Mellakkapoliisit ampuivat ilmaan, ja sen jälkeen ihmiset menivät paniikkiin ja alkoivat työntää toisiaan päin lukittuja ovia. Emme tienneet ammutaanko meitä kovilla vai ei. Ihmiset huusivat, itkivät ja kuolivat, kertoi ottelussa ollut Ossama El-Zayat, 23.

Poliisin mukaan 47 ihmistä on tähän mennessä pidätetty. Kaikki Egyptin liigan jalkapallo-ottelut on toistaiseksi peruttu. Egyptiin on julistettu kolmen päivän suruaika uhrien muistoksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat