Mainos

Eeva Ahtisaari: Lapset liian pian kovaan arkeen

Yksi Porin Kirkkopäivien etukäteen odotetumpia tapahtumia oli "Vanhemmuuden tukeminen". Rouva Eeva Ahtisaari jatkoi jo aiemmin esille nostamiaan kysymyksiä aiheesta.

-Lapset vedetään liian varhaisessa vaiheessa mukaan kovaan arkirealismiin, johon kuuluu yksin pärjääminen, liian varhainen itsenäistyminen, raaka naturalismi ja avoin seksuaalisuus, sanoi rouva Ahtisaari ja arvioi juurettomuuden näkyvän ilkivaltana, väkivaltana ja päihteiden käyttönä. Hän epäili epävarmuuden luoneen maaperää ääriliikkeille ja anarkismille.

Rouva Eeva Ahtisaari puhui "keskilapsuudesta", 8-13-vuotiaista. -Tuona aikana tapahtuu lapsen moraalinen kehitys, hänen järkeilykykynsä kasvaa, ja muodostuvat käsitykset oikeasta ja väärästä. Tuossa iässä olevat lapset tarvitsevat aikuisia, aikuisten esimerkkiä ja vuorovaikutusta, vaati Ahtisaari.

Kuuskoski: Perheen merkitystä aliarvioitu

-Hyvinvoinnin rakentamisessa on vuosikymmenien ajan aliarvioitu perheiden merkitystä lasten ja vanhempien kasvun paikkana. Perheet on jätetty kasvatustehtävässään yksin, kritisoi samassa tapahtumassa puhunut Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski.

Alustaja epäili, että yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ei ole kyetty käsittelemään perheen kokonaisuutta, kolmiodraamaa: lapsen suhdetta äitiin ja isään, sekä vanhempien keskinäistä suhdetta. -Tässä on tämän hetken vanhemmuuden kipupiste. lapsen oikeuden ja näkökulma on otettava paremmin huomioon, vaati Kuuskoski. Hän näki Lipposen hallituksen politiikassa uuden perhepolitiikan alun. Perhekasvatus on jo päässyt siihen, lisäksi uskalletaan puhua perheväkivallasta, syrjäytymisestä ja yhteistyöstä niiden ehkäisemiseksi.

Kirkkopäiväsihteeri, pastori Satu Norja perusteli mm. vanhemmuuden teeman käsittelyä tarpeella "auttaa" seurakuntia keskustelemaan tärkeistä asioista. -Täällä asiat saavat huomiota. Me odotamme, että keskustelu jatkuu näiden päivien jälkeen, arveli Satu Norja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.