Mainos

Eduskunta ei ryhdy toimiin raiskaushuhujen vuoksi

Eduskunta ei ryhdy mihinkään toimiin julkisuudessa esiin tulleen raiskausepäilyn johdosta. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen mainitsi tänään, että eduskunta ei voi puuttua asiaan, koska ei ole olemassa mitään tapausta johon puuttua. On olemassa vain huhuja.

(Lähde: Anna Kontula: Tästä äiti varoitti)

Puhemies Sauli Niinistö (kok.) on aivan samoilla linjoilla. Hänen mielestään parasta olisi, jos asianosaiset tulisivat esiin. Hänen näkemyksensä mukaan se olisi heidän itsensäkin kannalta parasta.

- Kun kyseessä on vielä faktan ja fiktion sekoitus, ei siitä ulkopuolinen voi saada selvää, hän kommentoi.

Sekä Ilta-Sanomat että Iltalehti ovat kirjoittaneet, että tunnetun kansanedustajan epäillään syyllistyneen raiskaukseen. Taustalla oli tutkija Anna Kontulan tuoreessa kirjassa esiin tuotu väite, että poliitikko olisi syyllistynyt raiskaukseen. Kirjassa ei nimetty epäiltyä eikä siinä kerrottu, että kyseessä olisi istuva kansanedustaja. Kontulan pamfletissa on sekä faktaa että fiktiota.

Lehdet olivat ilmeisesti yhdistäneet väitteen tapaukseen, josta on kerrottu aiemminkin julkisuudessa. Kyseisen poliitikon naistuttava oli tehnyt poliisille ilmoituksen raiskauksesta. Sittemmin hän oli peruuttanut ilmoituksen. Raiskausepäilyyn yhdistetty kansanedustaja kertoi lehdille lukeneensa kirjan. Hän ei ollut tunnistanut siitä itseään. Samoin hän muistutti, että hän ei ole epäiltynä raiskauksesta.

Kummassakin iltapäivälehdessä monet kansanedustajat kehottivat kyseistä kansanedustajaa astumaan esiin. Näin kaikki mieskansanedustajat eivät olisi epäiltyjen listalla.

(MTV3-STT)

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö Mari Haaviston haastattelussa

Katso Anna Kontulan haastattelu, Tuula Malin haastattelee

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.