Vaihtuuko osoite viimein? Jesse Puljujärven tulevaisuus kiinnostaa NHL:ssä – "Monet joukkueet soittelevat minulle"

1:26
Videolla Tulosruudun juttu Sebastian Ahon jatkosopimuksesta.

Jesse Puljujärven tilanne Edmonton Oilersissa on puhuttanut niin Kanadan kuin Suomenkin kiekkokansaa viime viikkoina. Puljujärven agentti Markus Lehto ei koe, että Edmonton olisi enää Puljujärvelle tällä hetkellä se kaikista sopivin pelipaikka.

Kolme kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Puljujärvi ei ole vielä onnistunut murtautumaan pysyvästi Edmontonin NHL-kokoonpanoon. Puljujärvi joutui viime kaudella katsomaan lukuisia otteluita katsomosta käsin.

Puljujärvi on pyytänyt Edmontonilta siirtoa toiseen joukkueeseen, mutta Oilersin GM Ken Holland ei aio kaupata suomalaista ilman kunnollista korvausta. Puljujärven agentti Markus Lehdon mukaan Edmonton ei ole Puljujärvelle enää parhain vaihtoehto.

– Me emme vain usko, että se toimisi enää. Hän hyötyisi uudesta alusta, ja minusta hän ansaitsee uuden alun, Lehto kommentoi Sportsnet 650 -radiokanavan Starting Lineup -ohjelmassa.

Puljujärven tilannetta on pyöritelty mediassa laajalti. Suomalaisnuorukaista on viety jopa jo Euroopan kentille, jos maisema NHL:ssä ei vaihdu. Lehto vakuuttaa, että kyse on kuitenkin liioittelusta.

– On todella harmillista, että se on ollut mediassa. Jessen ja minun suuhun on laitettu sanoja, joita emme ole oikeastaan koskaan sanoneet. Meillä oli erittäin hyvä keskustelu Ken Hollandin kanssa mahdollisesta pelaajakaupasta. Monet joukkueet soittelevat minulle kysyäkseen, mitä on oikein meneillään. Mitään ei ole vielä tapahtunut, Lehto toteaa.

Puljujärven tulokassopimus päättyi viime kauteen, joten suomalaishyökkääjää odottavat vielä uudet sopimusneuvottelut. Puljujärven leirissä on pohdittu tarkkaan myös jäämistä Edmontoniin, mutta se sisältää suuren riskin.

– Kyse on suurimmalta osin itseluottamuksesta. Jos hän menee takaisin, eikä hommat lähde vieläkään kulkemaan, olemmeko silloin jälleen samassa ahdingossa? Se ei auta Oilersia eikä Jesseä. Sen jälkeen voimme hukata pelaajan, joka on ehdottomasti NHL-tasoa, eikä pelaaja, jonka voimme menettää Eurooppaan, Lehto sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja