Edmonton Oilersin kotimuuri Mikko Koskinen sai ylistystä loistavista otteistaan: "Hänestä on vaikea saada yliotetta"

NHL-maalivahti Mikko Koskisen toinen Pohjois-Amerikan kausi on sujunut nousujohteisesti. Koskinen pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä Calgary Flamesia vastaan. Hän on saavuttanut valmentajan ja joukkuetovereiden luottamuksen. 

Videolla Huomenta Suomen Tulosruudun NHL-raportti. 

Mikko Koskinen totesi MTV Sportille Suomessa ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan, ettei hänelle riitä NHL:ssä pelaaminen. Hän haluaa voittaa. 

Koskinen on tehnyt oman osansa sen eteen, että Edmonton Oilersista tulisi jälleen menestyvä joukkue. 

Koskinen pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä, kun Oilers voitti Albertan taistelussa arkkivihollisensa Calgary Flamesin 1–0. Koskinen torjui 24 kutia ja keräsi ottelun jälkeen sekä palkinnot että kehut. 

Koskinen vastaili ottelun jälkeen Sportsnetin kysymyksiin tutun vakavana, vaikka pieni hymynkare lipsahtikin mukaan. 

– Pelasimme hyvin, emmekä antaneet paljon laatupaikkoja. Jätkät tekivät työn helpoksi, Koskinen sanoi. 

– Tämä oli iso voitto. Näytimme, että voimme voittaa hyviä joukkueita. 

Kuuma Albertan taistelu

Koskinen pääsi maistamaan ehtaa Albertan taistelun tunnelmaa. Raskaansarjan pudottivat hanskat: Edmontonin Milan Lucic ja Calgaryn Travis Hamonic antoivat viihdettä yleisölle.  

Koskinen oli mukana Oilersin päätyyn syntyneessä kähinässä. Koskinen näytti olleen erityisen kuumana Calgaryn Matthew Tkachukille

– Teen aina saman kierroksen katkoilla, en lähtenyt hänen peräänsä, Koskinen väisti. 

Oilers ja Calgary ovat kohdanneet NHL:n runkosarjassa 236 kertaa, ja nollapeli oli Edmontonille kahdeksas. Viimeisin tuli lokakuussa 2017. 

Koskisella hyvät lukemat

Koskinen on ottamassa peliaikataistelussa niskalenkkiä Cam Talbotista, joka lähti kauteen ykkösveskarin statuksella. Talbotilla (17) on toistakseksi enemmän otteluita kuin Koskisella (14), mutta Koskisen numerot ovat selkeästi paremmat. Koskisen torjuntaprosentti on 92,9 ja Talbotin 89,5. 

Koskinen on ollut erityisen vahva kotikaukalossa, sillä Oilers on voittanut kaikki kuusi ottelua hänen pelatessaan maalissa. 

– En huolehdi tilanteesta. Voin vain tehdä itse parhaani joka päivä, Koskinen kuittasi utelut kaksikon välisestä peliaikataistelusta. 

Oilersin valmentaja Ken Hitchcock kertoi, että hän keskusteli Koskisesta vanhan valmentajansa Sergei Zubovin kanssa. Zubov valmensi SKA Pietaria Koskisen valtakautena. 

– Koskisesta on vaikea ottaa yliotetta, koska hän on niin iso ja peittää maalin hyvin, Hitchcock sanoi. 

Oilersin tilanne näyttää vaihteeksi valoisalta. Cam Talbot voitti kaksi edellistä peliä, ja Koskinen jatkoi voittoputkea kolmeen. 

– Kaksi hyvää maalivahtia on joukkueemme vahvuus, Hitchcock sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat