Mikko Rantasen superiltaa varjosti vain akrobaattinen kaimapoika – ”Täytyy antaa hänelle kunniaa”

NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen onnistui ottelun lopun kirivaiheessa kaunistelemaan teholukemansa varsin komeiksi, mutta Edmonton Oilersin maalilla päällään seissyt Mikko Koskinen vei vastustajalta terän silloin, kun ottelua ratkottiin.

Edmontonin maalilla 39 kertaa 6-4-vierasvoitossa Colorado Avalanchea vastaan torjunut Koskinen olisi todennäköisesti ollut illan ykköstähti ilman isäntien päätöserän kolmen maalin kiriä. Rantanen oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa pistein 1+3.

Loppuminuuttien kahdesta kavennusmaalista huolimatta Koskinen pysäytti yksin lukuisia maalintekopaikkoja. Itse asiassa koko ilta oli pitkälti Coloradon superketjun ja suomalaismaalivahdin välistä taistelua.

– Hän pelasi hyvin. Me lauoimme toisen erän loppupuoliskoa lukuun ottamatta (koko ajan), Rantanen kommentoi ottelun jälkeen.

– Hän on hyvä maalivahti ja pelannut viime aikoina hyvin. Iso kaveri. Täytyy antaa hänelle tunnustusta.

Myös Coloradon päävalmentaja Jared Bednar pani Koskisen otteet merkille.

– Minusta heidän maalivahtinsa oli hyvä, ja hänelle täytyy antaa siitä vähän kunniaa. Hänellä oli hyvä ilta, mutta me annoimme siihen vähän helpotusta, koska emme saaneet peitettyä hänen silmiään maskipelaamisella, Bednar kommentoi.

Oilers-valmentaja: Koskinen oli paras pelaajamme

30-vuotias Koskinen näyttää viimeinkin tehneensä läpimurtonsa NHL:n pelaavaksi maalivahdiksi yritettyään Pohjois-Amerikassa ensimmäisen kerran jo kahdeksan vuotta sitten. 14 ottelussaan hän on päästänyt vain 2,09 maalia peliä kohti komealla 92,9 prosentin torjuntavarmuudella. Hän on myös voittanut kuusi viimeisestä kahdeksasta ottelustaan.

Oilersin päävalmentaja Ken Hitchcock tiesi, ketä kiittää vierasvoitosta Coloradossa.

– Minusta maalivahtimme oli meidän paras pelaajamme, mitä tässä rakennuksessa voittamiseen tarvitaankin, Hitchcock lausui.

– Kaiken kaikkiaan, kun voitat vieraissa, ja varsinkin tässä hallissa, jonka joukkueesta on tulossa yksi läntisen konferenssin parhaista, se on kunnon sulka hattuumme, kokenut valmentaja tiivisti.

Koskista hivenen harmitti lopun tapahtumat, joiden ansiosta Colorado pääsi nousemaan neljän maalin takaa lähelle.

– Ensimmäiset 35 minuuttia olivat varmaankin kauden parasta peliäni, mutta viimeiset 25 olivat vähän tavanomaisia. Ei se niin mahtavasti mennyt, mutta olemme tyytyväisiä voittoon, Koskinen kainosteli.

Nuorilla joukkueilla nousua tekevät Colorado ja Edmonton ovat kumpikin kauden lähestyessä puoltaväliään pudotuspeliviivan yläpuolella.

Lue myös:

    Uusimmat