Supertähti tukee NHL:n parjattua suomalaispelaajaa – "En ymmärrä, mistä kritiikki on peräisin"

Maalivahtipeliä arvioitiin jääkiekon NHL-kauden alla yhdeksi Edmonton Oilersin suurista heikkouksista. Oilers on kuitenkin liitänyt läntisen konferenssin kärkipaikalle, ja suuri syy tähän on ollut ilmiömäinen suomalaismaalivahti Mikko Koskinen.

Koskinen on torjunut tällä kaudella aloittamissaan otteluissa viisi voittoa ja hävinnyt vain yhden pelin. Suomalainen on pysäyttänyt kiekkoja 92,2 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvona 2,39. 

Oilersin toinen maalivahti, kanadalainen Mike Smith on torjunut tällä kaudella kahdeksan ottelua. Niistä Edmonton on voittanut puolet. Smithin torjuntaprosentti on ollut aavistuksen Koskista heikompi (91,9) ja päästettyjen maalien keskiarvo hitusen parempi (2,29).

Tilastot ovat Koskisen puolella, ja niin ovat olleet havainnot hänen vakuuttavasta pelaamisestaankin. Oilersin supertähti, saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl asettuu vahvasti suomalaisen tueksi. 

– Koen, etteivät ihmiset jääkiekkomaailmassa anna Koskiselle tarpeeksi kunniaa. En ymmärrä, mistä kaikki kritiikki on peräisin, ollakseni rehellinen, Draisaitl sanaili NHL:n verkkosivujen mukaan.

Koskinen lyötiin tikunnokkaan varsinkin viime kaudella. Hänen koettiin olleen Edmontonin heikkoja lenkkejä; suomalainen torjui 55 peliä torjuntaprosentilla 90,6.

Moni yllättyi, kun Oilers solmi hänen kanssaan vuoden alussa rahakkaan kolmevuotisen jatkosopimuksen, joka takaa 4,5 miljoonan dollarin eli neljän miljoonan euron keskimääräisen vuosipalkan.

– Hän oli hyvä viime vuonna. Emme olleet hyvä joukkue puolustuksellisesti. Emme auttaneet häntä. Hän silti voitti meille pelejä. Olemme puolustuksellisesti parempia tänä vuonna. Olemme kovempia, ja se näkyy, Draisaitl pudotteli.

Oilersilla on nyt joukkueen suurimman tähden Connor McDavidin mukaan petraamista otteluissa, joissa Smith operoi uunissa.

– On epäonnista, että kun Smith hyppää sisään, hyökkäyksemme unohtaa, miten tehdä maaleja, McDavid sanoi.

Seuraava ottelu Edmontonilla on sunnuntain vastaisena yönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat