Edellä vain muutama supertähti – Sebastian Ahon tehotehtailu ylittää jopa Connor McDavidin lukemat

Sebastian Aho ylistää Carolina-luotsia: Ollut minulle hyvä mentori 5:08
Sebastian Aho kommentoi MTV Urheilulle omaa ja joukkueensa kautta 7. helmikuuta.

Carolina Hurricanesin suomalaistaituri Sebastian Aho on ollut yksi tehokkaimmista pelaajista jääkiekon NHL:ssä vuoden 2019 aikana. 

Aho saalisti jälleen tehopisteen, kun Carolina kaatoi Dallasin kotijäällään 3-0 Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Sentteri syötti Justin Williamsin 1-0-osuman (video alla).  

Aholla on nyt kasassa koko kaudelta 59 ottelusta tehot 24+43=67, ja hän on rikkonut jo piste-ennätyksensä. Se riittää pistepörssissä 15. sijan tietämille, mutta jos tutkii tilastoja ainoastaan kuluvan vuoden puolelta, Aho on koko liigan viidenneksi tehokkain pelaaja 21 ottelun pisteillä 9+19=28. 

Edelle yltävät vain yhtä kaksi muuta 28 pinnan pelaajaa, Brad Marchand ja Steven Stamkos, Nikita Kutsherov (29) ja Patrick Kane (35). 


Esimerkiksi Edmontonin supertähti Connor McDavid on muutamalla pisteellä Ahon takana. Carolina-seurakaveri Teuvo Teräväinen on myös ollut tulikuumassa vireessä – 23 pinnaa tämän vuoden puolella.  

Samalla Hurricanes on yltänyt mahtivireeseen. Se on voittanut vuodenvaihteen jälkeen 21 ottelustaan peräti 15 ja on noussut itäisen konferenssin viimeisille pudotuspelipaikoille. 

Lue myös:

    Uusimmat