Ecclestone Red Bullin puolella – "Mersua olisi pitänyt rajoittaa"

Formula ykkösten kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone on myöntänyt suorasanaisesti, että hänen mielestään F1-sarjaa hallitsevan Mercedeksen ja muiden kärkitallien välimatkaa olisi kavennettava.

Sunnuntaina Mercedes avasi kauden ylivoimaisella kaksoisvoitolla Australiassa. Ferrarin Sebastian Vettel sijoittui kolmanneksi yli puoli minuuttia voittaja Lewis Hamiltonia perässä.

Viime vuonna neljän vuoden dynastiansa jälkeen valtaistuimelta pudonnut Red Bull -talli on kritisoinut voimakkaasti sarjan nykytilaa ja vaatinut sääntömuutoksia tasoerojen kaventamiseksi. Mercedes-pomo Toto Wolff läimäisi kovaa takaisin kutsuessaan Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria itkupilliksi, mutta samaan aikaan Ecclestone on asettunut Red Bullin tueksi.

- He ovat aivan 100-prosenttisen oikeassa, Ecclestone sanoo Red Bullista uutistoimisto Reutersille.

Ecclestonen mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n entinen puheenjohtaja Max Mosley ajoi aikoinaan läpi säännön, jonka mukaan yhden moottorivalmistajan noustessa muiden yläpuolelle, FIA voi halutessaan tasoittaa tilannetta.

- He (Mercedes) ovat tehneet ensiluokkaista työtä, minkä kaikki tiedostavat. Meidän olisi pitänyt jäädyttää Mercedeksen moottorikehitys ja antaa kaikkien muiden tehdä mitä haluavat, jotta ne olisivat voineet ottaa kiinni, Ecclestone linjaa.

Hurjasti F1-sarjaan panostaneen Red Bullin isopomo Dieter Mateschitz on tiettävästi tosissaan harkitsemassa formuloista vetäytymistä, jos toiminta todetaan kannattamattomaksi. Red Bull osti aikoinaan F1-toimintansa pilkkahinnalla Jaguarilta ja on sen jälkeen kasvattanut siitä menestystarinan.

- Mutta lähtevätkö he, kuka sen tietää? Dieter on urheilujätkä enkä usko, että hän lopettaa sen takia, että hänet on lyöty. Hän lopettaisi todennäköisemmin, jos hän voittaisi, Ecclestone sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat