F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ecclestone: Kolmosauto toiselle tallille

F1-sarjan tallit ovat allekirjoittaneet sopimuksen, mikä velvoittaa niitä antamaan kolmannen auton pahoihin talousvaikeuksiin ajautuneelle kilpailijalle, kertoo sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone.

Tulevana viikonloppuna ajettavassa Yhdysvaltain GP:ssä nähdään vain 18 autoa, kun Marussia ja Caterham jäävät pois kisasta vaikean taloustilanteensa vuoksi.

Ecclestone kertoo, että jonkun sarjan talleista on mahdollisesti toimitettava autot konkurssin partaalla horjuville pikkutalleille, jotta nämä saadaan pelastettua. Sääntö astuu voimaan, kun sarjan lähtöruudukossa olevien autojen määrä on alle 20.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kärkitallit voivat ajattaa kolmatta autoa, mutta nyt nämä autot ovat Ecclestonen suunnitelmissa menossa Caterhamin ja Marussian käyttöön.

- He voisivat toimittaa auton jonkun muun käyttöön. Jos esimerkiksi Sauber katoaisi, niin joku talli voisi tehdä sopimuksen heidän kanssaan. Ferrari voisi sanoa, ”annamme teille auton ja kaiken siihen kuuluvan kaluston, ja haluamme teidän laittavan siihen tämän sponsorin. Teillä on omat sponsorinne, mutta haluamme teidän lisäävän siihen joukkoon tämän, kuten myös haluamme teidän ottavan tämän kuljettajan”, Ecclestone muotoili brittiläiselle The Daily Mail -sanomahdelle.

- Tallien ei siinä tapauksessa tarvitsisi kaatua. Jos esimerkiksi Red Bull päättäisi antaa auton Caterhamille, niin se ratkaisisi heidän ongelmansa, Ecclestone lisäsi.

Talleilla on sopimuksen mukaan mahdollista jäädä kauden aikana pois kolmesta osakilpailusta.

- Kolmatta autoa ei tällä kertaa tarvita, koska tallit voivat jäädä pois muutamasta kisasta. He menettävät kaikki kyseisistä kisoista tulossa olleet rahat, mutta he eivät menetä paikkaansa mestaruussarjassa. Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, pärjääkö Marussia pitkällä tähtäimellä. On parempi, jos he eivät ajaudu konkurssiin, Ecclestone sanoi.

Ecclestonen kisajärjestäjien kanssa allekirjoittama sopimus määrää, että osakilpailuun ottaa osaa vähintään 16 autoa. Muussa tapauksessa formulapomo voi joutua maksamaan satojen miljoonien dollarien korvaukset sopimusrikkomuksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja