Dopingurheilijoiden ex-valmentaja jyrähtää: "Se oli pahempaa kuin oman äitinsä murhaaminen"

Norjan antidopingin puheenjohtaja Thorhild Widvey on ehdottanut Seefeldin skandaalin jälkeen, että käyttöön otettaisiin oma dopingpoliisi. Itävallan valmennustiimissä toiminut Trond Nystad otti tiukemman linjan ja käytti kovaa tekstiä aiheesta, kertoo Dagbladet.

Itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf otettiin kiinni Seefeldin MM-kilpailuissa. Hauke jäi kiinni itse teossa neula käsivarressaan. 

– Kuvat, jotka näimme Seefeldistä, olivat järkyttäviä ja ne peittivät jopa oman maamme menestyksen. Hauken kärähtäminen on piirtynyt verkkokalvoihimme, Widvey sanoo.

Skandaali tuli julki poliisin toimesta, eikä suinkaan urheilun oman testauksen kautta. Widvey on yksi niistä henkilöistä, jotka haluavat nähdä erikseen dopingin käyttöön omistautuneen poliisin, oman osaston oikeuslaitoksessa, joka tekee työtä dopingia vastaan. Hän haluaisi sen toimimaan jopa omassa kotimaassaan Norjassa.

Norjan hiihtomaajoukkueen jättävälle päävalmentaja Vidar Löfshusille idea on tervetullut.

En sanoisi, että se on koko ratkaisu, mutta se voi olla osa sitä. Aina puhutaan resurssien puutteesta yhteiskunnassa ja antidopingtyöstä, mutta poliisin käyttäminen niinsanottuna pelkopropagandana on myös ollut tärkeää, Löfshus kertoo. 

Työnsä heti dopingskandaalin tultua julki jättänyt Nystad käytti kovia sanoja kuvaillessaan, kuinka merkittävä dopingin vastainen asenne on Norjassa ollut.

– Kasvaessani äitinsä murhaaminen oli paha asia, mutta sitäkin pahempaa oli dopingin käyttäminen, Nystad sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat