Donner odottaa tuloksia keuhkosyöpäepäilystään: Välillä raskasta

Kansanedustajana, kirjailijana ja ohjaajana tunnettu Jörn Donner on jatkanut ahkerasti töitään syöpäepäilystä huolimatta.

Jörn Donner sai kesällä ikäviä uutisia terveyteensä liittyen. Donnerin käydessä lääkärintarkastuksessa ilmeni epäilys syöpäkasvaimesta.

Donner on joutunut elämään pitkään epätietoisuudessa, kun mahdollista syöpäepäilyä on tutkittu. Tuloksia tutkimuksesta hänen pitäisi saada lokakuussa.

– Tutkimukset ovat vielä kesken, mutta ensi viikolla pitäisi saada tuloksia. Olen läpikäynyt erilaisia skannauksia ynnä muuta, mahdollista keuhkosyöpää on epäilty. Onhan tietämättömyys ollut välillä vähän raskasta, Donner kuvailee.

"Vointini on kohtuullinen"

Epäilys ei suinkaan ole pysäyttänyt Donneria, vaan hänellä on tänäkin syksynä ollut entiseen malliin monta rautaa tulessa.

Syksyn aikana Donner on työstänyt muun muassa Armi elää! -elokuvaansa. Kesällä kuvattuun elokuvaan tehdään parhaillaan äänitöitä.

– Musiikkia sävellämme ja syksymmällä sitten miksaamme. Jouluun mennessä pitäisi saada elokuva valmiiksi, mutta vasta sitten helmi-maaliskuussa se julkaistaan virallisesti, Donner kertoo.

Kansanedustajan töiden ja elokuvan työstämisen lisäksi Donner vierailee myös Helsingin ja Turun Kirjamessuilla esittelemässä Poika ja isä -teostaan.

– Työt on tehtävä ja pidän töistäni. Eduskunnassa on toki vähän kaoottinen vaihe tällä hetkellä. Vointini on kuitenkin ihan hyvä, kohtuullinen, Donner kuvailee.

Donnerilla on aiemmin ollut sekä keuhkosyöpä että eturauhassyöpä. Epäilystä huolimatta Donner suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti ja suuntaa katseensa reippaasti tulevaan.

– Olen kokenut kaiken aikanaan leikkauksineen, niin ainakin tiedän, mistä on kyse. Luotan lääkäreihin.

– Minulla on sopimus Ruotsista kertovasta kirjasta ruotsalaisen kustantamon kanssa. Käsikirjoituksen pitäisi olla ensi kesään mennessä valmis. Sitä siis sitten, kun jätän huhtikuussa eduskunnan.

Lue myös:

    Uusimmat