Dominik Hasek tyrmää venäläisiä koskevat suunnitelmat – paljastaa tehneensä tylyn vaatimuksensa NHL-pomolle: "Meidän on lopetettava se"

Entinen jääkiekkomaalivahti, tshekkiläinen Dominik Hasek arvostelee kansainvälistä olympiakomiteaa ja kiekkoliiga NHL:ää liian lepsusta suhtautumisesta venäläisurheilijoihin. 

Entinen NHL-tähtimaalivahti on ottanut tiukasti kantaa Ukrainan puolesta Venäjän aloitettua maassa hyökkäyssodan viime vuoden keväänä.

Hasek ei suostu vaikenemaan. Hän arvostelee nyt kovin sanoin kansainvälisen olympiakomitean päänavausta siitä, voisivatko venäläiset ja valkovenäläiset osallistua Pariisin olympialaisiin ilman maatunnuksia neutraaleina urheilijoina.

– Urheilijat edustaisivat aggressiivista, imperialistista sotaa ja siihen kuuluvia rikoksia ja murhia, Hasek sanoi AP:lle.

– Meidän on tehtävä demokraattisessa maailmassa kaikkemme estääkseemme venäläisten ja valkovenäläisten osallistuminen näissä olosuhteissa, Hasek jatkoi.

"Satuttaa sydäntäni"

Hasek on kritisoinut aiemmin etenkin NHL:ää ja huipputennistä, joiden parissa edellä mainittujen maiden urheilijat edelleen kilpailevat. Vastalauseet eivät ole kuitenkaan tuottaneet tulosta. 

Hasek on erityisen pettynyt NHL:n komissaarin Gary Bettmanin toimintaan. Hänen mielestään organisaatiot ovat osaltaan ennemminkin edistämässä sotatoimia.

– Se tekee minut todella surulliseksi. Se mitä tapahtuu, satuttaa sydäntäni. NHL:n pitäisi maksaa ratkaisustaan, Hasek sanoo.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja kertoo vaatineensa Bettmanilta, että NHL:n tulisi ostaa liigassa pelaavien venäläisten sopimukset ulos. Pelaajat voitaisiin sulkea tällä tavoin pois Pohjois-Amerikan sarjasta. 

Lisäksi Hasek on vaatinut, että NHL:n tulee osallistua Ukrainan infrastruktuurin kunnostamiseen sodan päätyttyä.

– Se ei olisi vain muutama miljoona, vaan suuri osuus koko sarjan tuloista. Tavoitteeni ei ole vahingoittaa NHL:ää, vaan saada se maksamaan käytöksestään, tshekkiläinen linjaa. 

Hasek on huolissaan, että urheilijoita ja heidän brändejään käytetään vääriin tarkoituksiin.

– Ensin luullaan, ettei siinä ole mitään väärää, kunnes jokin maa onkin vastuussa ihmisten tappamisesta, ja urheilijoista tulee propagandan välineitä. Näin on Venäjän ja Valko-Venäjän kohdalla. Meidän on lopetettava se, Hasek päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat