Dominik Hasekin lausunnot maanmiehensä KHL-sopimuksesta kovenevat – "15 vuoden rangaistus työskentelystä vihollismaassa"

Legendaarinen tshekkimaalivahti Dominik Hasek on ottanut voimakkaasti kantaa maanmiehensä Dmitrij Jashkinin tekemään KHL-sopimukseen. Hasek on ylläpitänyt keskustelua kiistanalaisen sopimuksen ympärillä, ja ehdottikin hiljattain radikaalia rangaistusta Venäjällä työskenteleville.

Jashkin solmi KHL-sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa. Venäläissyntyinen Tshekin kansalainen Jashkin, 29, pelasi vielä viime kaudella NHL-seura Arizona Coyotesissa.

Dominik Hasek tarttui kiistanalaiseen sopimukseen välittömästi. Ex-maalivahti kirjoitti Twitterissä alkuviikosta, että Jashkinin sopimus on vaaraksi Tshekin kansalaisille ja valtiolle.

– Olen hyvin pahoillani. Tshekin kansalaisen tekemä työ Venäjällä on suoraa tukea maan hallinnolle ja Ukrainaan kohdistuneelle hyökkäykselle. Sen vuoksi se on vaarallista maallemme ja sen kansalaisille. En kuitenkaan syytä häntä tai hänen agenttiaan, vaan Tshekin hallintoa ja parlamenttia, että se ei ole hyväksynyt lakia, joka kieltäisi tämän, Hasek kirjoitti Twitterissä tuolloin.

Hasekin ulostulo poiki myös melko happaman vastalauseen. Venäläinen jääkiekon maailmanmestari Maxim Sushinsky piti Hasekin puheita vahingollisena lähinnä Jashkinia kohtaan. Sushinsky sivalsi Hasekia myös tämän omasta KHL-taustasta.

– Hasek voi painua helvettiin. Mitä hän itse teki Venäjällä kymmenen vuotta sitten? Hasek satuttaa puheillaan maanmiestään, Sushinsky tilitti

Hasekin alkuperäisessä twiitissä keskustelu jatkui sittemmin. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ehdottikin myöhemmin radikaalia lainsäädännön muutosta ehkäisemään Venäjällä työskentelemistä.

– Esimerkiksi 15 vuoden vankeusrangaistus työskentelystä vihollismaassa Venäjällä olisi erittäin hyödyllinen. Se lisäisi varmasti meidän ja liittolaistemme suojaa, ja pelastaisi monia ihmishenkiä, Hasek sanoi.

Jashkinin sopimus Pietarin SKA:n kanssa kattaa tulevan kauden. 

Lue myös:

    Uusimmat