Dominik Hasekilta kova ärähdys NHL:lle venäläispelaajista: "Anteeksiantamaton teko"

Jääkiekon NHL-otteluita pelataan tuttuun tapaan Euroopassa, kun taalamiljonäärit esittäytyvät ensi syksynä Tampereella ja Prahassa. Maalivahtilegenda Dominik Hasek ei sallisi San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin venäläispelaajien osallistuvan Prahan otteluun.

Tampereella Nokia Arenassa pelattavissa kahdessa ottelussa vastakkain ovat Columbus Blue Jackets ja Colorado Avalanche. Prahassa kautensa puolestaan avaavat San Jose Sharks ja Nashville Predators.

Pitkän uran NHL:ssä tehnyt entinen maalivahti Dominik Hasek suhtautuu kuitenkin kotimaansa pääkaupungissa pelattavaan otteluun varauksella. Molemmissa joukkueissa pelaa venäläiskiekkoilijoita, jotka eivät Hasekin mielestä ole tervetulleita Prahaan pelaamaan maan Ukrainassa käymän sodan vuoksi.

– Jos NHL sallii (tässä tilanteessa) yhdenkään venäläispelaajan osallistua otteluun, se on minusta anteeksiantamaton teko, Hasek kirjoittaa Twitter-tilillään.

Venäläisurheilijat on suljettu useiden eri lajien kansainvälisten tapahtumien ulkopuolelle, mutta eri maiden palloilusarjoissa venäläispelaajat ovat jatkaneet pelaamistaan normaalisti. Hasekin mielestä Prahan ottelussa näin ei voi olla. 

– Prahassa pelattavan NHL-ottelun pitäisi olla jääkiekon juhlaa, eikä siitä saa tulla Venäjän Ukrainassa tekemien rikosten mainoskampanjaa. Se olisi epäkunnioittavaa Ukrainaa ja sen kansaa kohtaan. Niin ei saa tapahtua, Hasek jatkaa.

– Ukraina ei ansaitse sitä, eivätkä sitä ansaitse NHL:n fanit tai pelaajat. Eivät myöskään venäläispelaajat, joille toivon pelkkää hyvää. Edes maailman upein peli ei ole arvokkaampi kuin ihmiselämä. Uskon NHL:n tekevän oikean päätöksen.

Hasek on ottanut aiemminkin äänekkäästi kantaa Venäjän sotatoimiin. Ex-maalivahti haukkui aiemmin venäläisen supertähden Aleksandr Ovetshkinin, joka on tunnettu läheisistä väleistää Vladimir Putinin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat