Mainos

Dolivo: Laitosteatterien luovuttava vakituisista näyttelijöistä

Svenska Teaternin eroava johtaja Georg Dolivo arvioi, että maamme laitosteatterit eivät voi ajan mittaan jatkaa nykyisellä henkilöstökäytännöllä. Hänen mukaansa mukaan on aika keskustella siitä, pitääkö teattereissa ylipäänsä olla enää vakituisia näyttelijöitä. Dolivo pohti teatterin tulevaisuutta Vasabladet-lehden haastattelussa.

-Jatkossa on mahdotonta ajatella, että näyttelijä kiinnitetään johonkin teatteriin eliniäksi. Jos samassa näyttelijäryhmässä on kolmen eri sukupolven näyttelijöitä, he eivät nähdäkseni voi tavoittaa toisiaan, Georg Dolivo sanoo.
Dolivon mielestä vakituiset työsuhteet tulisi purkaa paitsi näyttelijöiltä, myös teatterien johdolta. Työsopimukset olisi hänen mukaansa muutettava määräaikaisiksi.

-Tällaisia periodeja muistamme loistavina esimerkkeinä teatterihistoriasta, sanoo Dolivo ja mainitsee Kalle Holmbergin ja Ralf Långbackan kaudet Turun kaupunginteatterissa.
-Nämä johtajat toivat mukanaan näyttelijöitä kuten Esko Salmisen, Heikki Kinnusen ja Vesa-Matti Loirin. He olisivat tuskin olleet yhtä hyviä, mikäli kaikki olisivat viipyneet eläkeikään asti, Svenska Teaternin johtaja tähdentää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.