Dohassa asuva Suomen moninkertainen arvokisamitalisti avaa suunsa MM-yleisöfarssista: "Jos täällä olisi kriketin MM-kilpailut"

Miksi Dohan Khalifa-stadionin penkit ammottavat tyhjyyttään? Katso toimittajamme raportti kisakaupungin kulisseista 5:20
Videolla MTV Uutiset Liven kurkistus MM-Dohaan.

Dohan yleisurheilun MM-kilpailut ovat olleet toistaiseksi yleisömäärien kannalta katastrofi. MTV Urheilu tapasi Dohassa asuvan pyöräilyn moninkertaisen arvokisamitalistin Pia Sundstedtin ja hän antoi oman arvionsa yleisökadolle.

Sundstedt on voittanut urallaan kahdeksan arvokisamitalia ja hän on asunut perheineen Dohassa seitsemän vuotta. Dohan MM-kisojen Khalifan stadionin katsojakapasiteettia on pienennetty kisojen ajaksi, sillä lipunmyynti on ollut hyvin vaisua. Yläkatsomot on jätetty mainoksille ja yleisölle on tilaa reilun 20000 paikan verran. Myytyjen lippujen määrä jokaiselle päivälle mitataan muutamissa tuhansissa.

– Jos katsoo katukuvaa, niin näkee, että täällä on paljon ihmisiä Bangladeshista, Intiasta ja Filippiineiltä. Kysyin filippiiniläiseltä, että onko hän käynyt katsomassa MM-kisoja. Hän katsoi minua, hymyili vähän ja vastasi, että ei ole käynyt. Se oli kuin, että mitä yleisurheilu on? Kysyin, että mitkä lajit kiinnostavat kotimaassa. Sieltä tuli selvä vastaus, että jalkapallo ja koripallo, Sundstedt sanoo.

Qatarissa asuu vajaat kolme miljoonaa ihmistä, joista vain reilu yhdeksän prosenttia on kantaväestöä. Intia, Bangladesh ja Nepal kiilaavat Qatarin edelle väkiluvun tilastossa. Euroopasta suurin osuus on Yhdistyneellä kuningaskunnalla. Maassa asuu noin 22000 ihmistä ja se on 0,7 prosenttia kokonaisväestöstä.

– Jos täällä olisi kriketin MM-kilpailut, niin tuolla olisi stadionit aivan täpötäynnä, Sundstedt toteaa.

Maassa on tarkoitus pelata jalkapallon MM-kilpailut vuonna 2022 ja jalkapallo onkin Sundstedtin mukaan suosituin laji Qatarissa. Yleisurheilun MM-kilpailut jatkuvat vielä tämän viikonlopun ajan.

Lue myös:

    Uusimmat