Dohan MM-kisojen yleisökatastrofi leviää käsiin – BBC: Sotilaita määrättiin täyttämään tyhjät katsomot, kisajärjestäjät manipuloivat tv-studiolähetystä

Miksi Dohan Khalifa-stadionin penkit ammottavat tyhjyyttään? Katso toimittajamme raportti kisakaupungin kulisseista 5:20
MTV Uutiset Live teki selkoa Dohan MM-kisojen yleisökadosta.

Dohan MM-kisojen järjestäjä on ryhtynyt erityisiin toimiin saadakseen tyhjyyttä ammottavat stadionit täydemmäksi. BBC:n mukaan apuna on käytetty jopa sotilasvoimia.

Dohassa parhaillaan käynnissä olevat Dohan MM-kisat ovat herättäneet jo paljon keskustelua avausviikon aikana. Kuumien olosuhteiden lisäksi suurimmaksi keskustelunaiheeksi on noussut valtava yleisökato. Dohan MM-stadionin lehterit ovat nimittäin ammottaneet tyhjyyttään.

Kisajärjestäjät mainostivat kovaan ääneen, että yleisö tulee löytämään perille katsomoon. Tilanne on kuitenkin ollut täysin päinvastainen, mikä on saanut monet kansainväliset mediatkin tarttumaan aiheeseen. Varsinkin brittiläinen mediajätti BBC on kritisoinut yleisökatoa rajusti.

Kisajärjestäjät vastasivat saamaansa kritiikkiin erikoisella tavalla. Se nimittäin siirsi yleisöä aivan BBC:n kisastudion äärelle, jotta katsomo vaikuttaisi täydemmältä. The Guardianin toimittaja Owen Gibson huomioi tilanteen Twitter-tilillään. Myös AP:n Rob Harris huomasi saman.

– Naurettavaa. Katsojaparvi lähetettiin kannustamaan aivan BBC:n studion läheisyyteen, Gibson kirjoittaa.

– Kuin tyhjästä ja yhtäkkiä he olivat äänekkäitä juuri ennen kisaa, Harris komppaa.

Ruotsin kymmenottelija Fredrik Samuelsson uskoo, että kisajärjestäjät manipuloivat tv-lähetyksiä myös muulla tavalla.

– Yleisö kuulosti äänekkäämmältä hotellihuoneen televisiossa kuin itse paikan päällä areenalla. Tuntuu, että he olisivat lisänneet ääniä, lisäkannustusta, Samuelsson ihmettelee Expressenille.

BBC:n mukaan kisajärjestäjät ovat ryhtyneet myös erityisiin toimiin stadionin täyttämiseksi. Heidän mukaansa kisajärjestäjät ovat lähettäneet Qatarin armeijan sotilaita täyttämään tyhjiä penkkejä. Tämän lisäksi he ovat jakaneet ilmaislippuja koululaisille ja työläisille.

Lue myös:

    Uusimmat