Yleisurheilun MM-kisojen lipunmyynnistä täysi farssi – myytyjen lippujen määrä ei täytä stadionia edes yhdeksi päiväksi

Yleisurheilun Dohan MM-kilpailuista on tulossa lipunmyynnin kannalta täysi fiasko.

Lajin supertähtien agenttina toimiva Daniel Wessfeldt oli paikalla Zürichissä elokuun lopulla, kun kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF antoi tuoreimman tiedon myytyjen lippujen määrästä Timanttiliigan toiseksi viimeisen kilpailun yhteydessä.

– 29. elokuuta mennessä lippuja oli myyty 22 000 kappaletta yhteensä, Wessfeldt kertoo Sportbladetille. 

Kisat kestävät kymmenen päivää, joten myytyjen lippujen määrä per päivä olisi vain 2200 lippua. Dohan Khalifa-stadionille mahtuu 48 000 katsojaa. 

– Ne olivat IAAF:n antamat viralliset lukemat, joihin pääsin käsiksi. Ne tulevat nousemaan MM-kisojen lähestyessä, mutta kukaan ei usko, että niitä myytäisi enempää kuin korkeintaan 7000-8000 jokaiselle kisapäivälle, Wessfeldt sanoo.

Järjestäjät ovat ryhtyneet toimenpiteisiin katastrofin myötä. Suunnitelmana on sulkea osia stadionista, jotta yleisö saataisiin tietyille alueille. Edellisiin MM-kisoihin, jotka järjestettiin Lontoossa vuonna 2017, oli lippuja myyty viikko ennen kisojen alkua 660000 kappaletta. Suurin osa illoista oli loppuunmyytyjä ja kisoista tuli kaikista yleisörikkaimmat kautta aikojen. 

Dohan MM-kisoista on tulossa yleisömäärien kannalta kaikkien aikojen heikoimmat. MM-kilpailut käynnistyvät 27. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat