Mainos

DNA-ekspertti: Madeleine on haudattu rannalle

Kate ja Gerry McCannin palkkaaman miehen mukaan Madeleine on haudattu rannalle vajaan 500 metrin päähän katoamispaikastaan. Mies paikallisti ruumiin metallinpaljastimen kaltaisella DNA-jäljityslaitteella. Portugalin poliisi aikoo tutkia väitteen.

Ruumiiden etsimiseen DNA-tekniikan avulla erikoistunut etelä-afrikkalaistiedemies Daniel Krugel sanoo tietävänsä, minne Portugalissa kadonnut brittityttö Madeleine McCann on haudattu.

Madeleinen vanhempien palkkaaman miehen mukaan tyttö on haudattu rannalle vajaan 500 metrin päähän katoamispaikastaan. Krugel sanoi Sunday Mirrorille olevansa varma siitä, että Madeleinen ruumis on Praia Da Luzissa.

Krugel kertoi tietonsa Portugalin poliisille jo kesäkuussa. Portugalin poliisi otti asian silloin tosissaan ja eristi koko alueen, mutta ei aloittanut kaivauksia. Nyt uusi poliisipäällikkö Carlos do Carmo aikoo tutkia asian uudelleen.

McCannien lähipiiristä kerrotaan, että Kate ja Gerry McCann ovat tyytyväisiä siitä, että Krugelin antama vihje vihdoin tutkitaan.

Daniel Krugel tuli tunnetuksi Etelä-Afrikassa luotuaan DNA:ta jäljittävän laitteen, jonka avulla hän ratkaisi kuuden koulutytön sieppaustapauksen, joka oli sattunut 19 vuotta aiemmin. Kruger on pystynyt löytämään keksintönsä avulla 90 prosenttia etsimistään kadonneista ihmisistä.

Kruger kertoo, että hän on käyttänyt samaa menetelmää Madeleinen etsinnöissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.