Mainos

Digi-tv toi tuhansille tauon tv:n katseluun

Utsjoella Guttormin perheessä televisiosta näkyy pelkkää lumisadetta. Satelliitin vastaanottopakettia saadaan odottaa pari viikkoa.

Suomen siirryttyä viime yönä digiaikaan jäivät useat tuhannet taloudet katvealueille, joissa maanpäällinen lähetys ei näy digilaitteista huolimatta.

Eniten katvealueita on Pohjois-Suomessa. Utsjoen kirkonkylällä digi-tv pelaa, mutta kun lähtee ylös Tenojokivartta, katvealueita riittää. Guttormin perheessä television anti on yksitoikkoista.

- Kun noita kanavia muuttelee, siellä näkyy kaamea lumisade, ei muuta. Naapurin puolelta televisio näkyy, mutta se ei auta, kun emme ymmärrä norjaa, kertoo Piera K Guttorm.

Monet katvealueella asuvat ovat tilanneet 50 eurolla luvatun satelliitin vastaanottopaketin. Katvealueille on luvattu asentaa vuoden loppuun mennessä täytelähettimiä, jotka tuovat maanpäälliset digilähetykset ruutuihin. Urho Guttorm ei ymmärrä, miksi asiaa ei hoidettu aiemmin kuntoon.

- Onhan aikataulu tiedetty jo monta vuotta. Olisi pitänyt huolehtia, ettei meidän tarvitse siirtyä neljäksi kuukaudeksi 35 vuotta taaksepäin.

Perheessä sapetusta aiheuttaa sekin, että katkos tuli nyt, kun televisiosta voisi seurata yleisurheilun MM-kisoja.

- Kyllä olen ajatellut, että panen tuon television verkon painoksi Tenojoen pohjaan, niin kaloillakin on jotakin katsomista, Urho Guttorm suunnittelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.