Mainos

Deutsche Bank pyysi anteeksi

Saksan suurin pankki Deutsche Bank sanoi tänään valittavansa syvästi toisen maailmansodan aikaisia vääryyksiä ja tunnustavansa "moraalisen ja eettisen vastuunsa historiansa synkimmästä luvusta".

Pankki antoi lausuntonsa sen jälkeen kun riippumaton kansainvälinen komissio oli todennut, että Deutsche Bank on ostanut kultaa Hitlerin keskuspankilta, Reichsbankilta, mahdollisesti tietoisena siitä, että se oli otettu keskitysleirien uhreilta.

Komissio sanoi aiemmin tänään, että Deutsche Bank osti Reichsbankilta 4 446 kiloa kultaa. Määrän arvo oli silloin 5 miljoonaa dollaria. Joukossa oli myös ns. Melmerin kultaa, joka oli saatu keskitysleirivankien hampaista, vihkisormuksista ja koruista. Natsivainoista selviytyneiden etujärjestö esitti kesäkuussa New Yorkissa Dresdner Bankille ja Deutsche Bankille yhteensä 18 miljardin dollarin korvausvaatimukset anastetusta kullasta. Molemmat pankit torjuivat vaateet viittaamalla riippumattomiin historiallisiin tutkimuksiin, joiden mukaan ne eivät tienneet kullan alkuperästä.

Lausuntonsa antaneeseen komissioon kuuluu viisi jäsentä, jotka ovat Saksasta, Israelista, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Britanniasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.