Desinfiointiainetta suoneen ja UV-säteilyä kehoon: Tällaisia keinoja Trump on möläyttänyt koronan hoitoon – osa aiheuttanut kuolemia

Koronatartunnan saanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ehdottanut mitä erikoisempia keinoja tartunnan ehkäisemiseksi tai taudin hoitoon.

MTV Uutiset kokosi Trumpin ajatuksia kevään ajalta.

Kerroimme aiemmin, miten presidentti on kommentoinut kasvomaskien käyttöä vähättelevästi koronavirustartunnan ennaltaehkäisykeinona. Sen sijaan muita ehdotuksia on riittänyt.

Katso yllä oleva video: Näin Trump on vähätellyt koronaa keväästä lähtien.

Desinfiointiaineesta tai UV-valosta ei apua

Huhtikuussa Trump möläytti Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa, että tutkijoiden pitäisi testata desinfiointiaineen injektoimista keuhkoihin ja UV-säteilyn pumppaamista kehoon koronavirustaudista parantamiseksi.

– Ja entäs desinfiointiaine? Se tappaa viruksen hetkessä. Ehkä sitä voisi injektoida ja puhdistaa sillä keuhkot, Trump ehdotti huhtikuussa.

– Mitä jos iskemme ultraviolettisäteilyä tai voimakasta valoa kehoon. Sen toimivuutta ei ole vielä testattu, hän jatkoi.

Useat lääkärit kommentoivat, ettei desinfiointiainetta tulisi käyttää sisäisesti.

UV-lamput tai aurinko eivät puolestaan suojaa koronavirukselta, vaan altistavat muille sairauksille, kuten ihosyövälle.

Trump väitti jälkeenpäin olleensa sarkastinen.

Elokuussa uutisoitiin, että ainakin 15 ihmistä oli siihen mennessä joutunut sairaalahoitoon juotuaan käsidesiä. Neljä ihmistä oli kuollut käsidesin juomisen seurauksena.

Myöskään malarialääke ei auta paranemiseen

Toukokuussa Trump puolestaan paljasti käyttävänsä malarialääkettä eli hydroksiklorokiinia ennaltaehkäistäkseen koronatartuntaa.

Hän totesi käyttäneensä ainetta puolentoista viikon ajan päivittäin ja kehotti amerikkalaisia tekemään samoin.

Asiantuntijat kuitenkin totesivat, ettei sekään sovellu koronan aiheuttaman taudin hoitoon.

Brittiläisen tutkimuksen mukaan hydroksiklorokiinilla ei todettu olevan vaikutusta koronan aiheuttaman taudin ennaltaehkäisyyn.

Trumpin sairaalassa saamien lääkkeiden tehosta ei tieteellistä näyttöä

Koronaan sairastunut presidentti on tällä hetkellä Walter Reedin sotilassairaalassa varotoimenpiteenä.

Presidentin on kerrottu saavan siellä muun muassa ebolan hoitoon kehitettyä remdesiviriä sekä synteettista vasta-ainelääkettä.

Niiden hyödyistä ei ole vielä tieteellistä näyttöä.

Suomalaisasiantuntijoiden mukaan niillä saattaisi kuitenkin olla teoreettiselta pohjalta katsottuna varhain annettuna positiivinen vaikutus koronaviruksen aiheuttamasta taudista toipumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja