Näin koronaan sairastunut Trump on vähätellyt viruksen vakavuutta ja suojautumista – "Minulla on maski täällä, käytän sitä kun tarvitsen"

Uutinen presidentti Trumpin koronavirustartunnasta tuli julkisuuteen Suomen aikaan aamulla. Sairastunut presidentti on aiemmin vähätellyt viruksen vakavuutta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin positiivinen koronavirustestitulos tuli julki vain päiviä ensimmäisen presidenttien välisen vaaliväittelyn jälkeen.

Trump matkusti väittelyyn neuvonantaja Hope Hicksin kanssa, jonka positiivisesta koronavirustuloksesta uutisoitiin julkisuuteen jo aikaisemmin.

Väittelyssä presidenttiehdokas Joe Bidenia vastaan Trump syyllisti vastaehdokasta muun muassa liiallisesta maskin käytöstä.

– Minulla on maski täällä, käytän sitä, kun tarvitsen sitä. En käytä maskia kuten hän, aina kun näette hänet, 200 metrin päässä ihmisistä, Trump sanoi suorassa vaaliväittelyssä tiistaina.

Vähätteli viruksen vaarallisuutta keväällä

Presidentti Trump on vähätellyt viruksen vaarallisuutta keväästä lähtien. Trump myönsi syyskuussa tienneensä koronaviruksen vaarallisuudesta viikkoja ennen kuin Yhdysvalloissa todettiin ensimmäinen koronavirustapaus.

Trump arveli keväällä, että koronavirus häviäisi kesään mennessä. 

– Näyttää siltä, että teoriassa, kunhan ilmat hieman lämpenevät, se (virus) häviää ihmeellisesti. Toivon, että tämä pitää paikkansa.

Trump on kehunut useaan otteeseen omaa tietämystään koronaviruksesta. Presidentin mukaan Yhdysvallat on selvinnyt maailmanlaajuisesta pandemiasta loistavasti.

Tartuntaluvut kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Kaikista maailman koronakuolemista Yhdysvalloissa on tapahtunut viidennes.

– Ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että ymmärrän. Kaikki näistä lääkäreistä ovat sanoneet minulle, kuinka tiedät niin paljon tästä (viruksesta). Ehkä se on luonnollinen taito. Ehkä minun olisi pitänyt tehdä sitä (lääketiedettä) sen sijaan, että ryhdyin presidentiksi, Trump kommentoi maaliskuussa.

Katso videolta tarkemmin, millä tavalla presidentti Donald Trump on kommentoinut koronaviruspandemiaa keväästä lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja