Ihmiset eivät usko hengenvaaraan: Amazon myy edelleen teollista valkaisuainetta, jota jotkut juovat "ihmelääkkeenä" koronaan

1:57
Donald Trump tyrmistytti huhtikuussa lausunnoillaan käsidesistä suonensisäisenä puhdistusaineena.

Monet ihmiset eivät usko lääkäreitä ja väittävät, että hengenvaarallinen kemikaali auttaa sisäisesti nautittuna koronaan.

Kun koronavirus alkoi keväällä jyllätä voimakkaasti Yhdysvalloissa, niin presidentti Donald Trump möläytti eräässä tiedotustilaisuudessa, että desinfiointiaineen sisäistä käyttöä voisi testata taudin parantamiseen.

Terveysviranomaiset ja lääkärit tuomitsivat tämän heti jyrkästi, ja Trump sanoi myöhemmin lausunnon olleen sarkasmia, mutta osa kansalaisista on jäänyt siihen väärään uskoon, että valkaisuaineella voi päästä eroon koronaviruksesta.

Ihmeparannuskeinona markkinoitua klooridioksidia sisältävää teollista valkaisuainetta myydään edelleen verkkokauppa Amazonissa kahdella eri tuotenimellä, kertoo The Guardian. Vaikka purkeissa lukee, että aine on tarkoitettu vain veden käsittelyyn ja että sitä ei ole tarkoitettu sisäiseen käyttöön, niin monet ihmiset keskustelevat sivuston kommenttiosiossa siitä, kuinka he juovat kyseistä ainetta.

Tällaiset henkilöt kutsuvat kemikaalia MMS:ksi eli Miracle Mineral Solutioniksi. He vannovat kyseisen valkaisuaineen nimeen useiden vaikeasti hoidettavien ja parantumattomien sairauksien parantamiseksi. Nyt he uskovat, että aine tehoaisi myös koronavirukseen.

Tällaista aine todellisuudessa on

Ihmiset kertovat Guardianin mukaan, että eräskin perhe on aloittanut valkaisuaineen käytön pian sen jälkeen, kun koronaepidemia iski Yhdysvaltoihin ja uskoo, että aine on auttanut heitä selviämään ilman tartuntoja. Toinen asiakas puolestaan kertoo, kuinka hänen 77-vuotias äitinsä oli saanut koronatartunnan ja parantuntu siitä kirjoittajan mukaan heti, kun oli ottanut ainetta.

Aine on todellisuudessa jopa hengenvaarallista ja sitä käytetään esimerkiksi selluloosan valkaisuun ja vedenpuhdistukseen.

Esimerkiksi työterveyslaitoksen sivuilla kerrotaan klooridioksidin terveysvaaroista muun muassa seuraavaa:

– Voimakas altistuminen voi aiheuttaa vakavan hengenahdistuksen, sydänpysähdyksen tai useiden tuntien kuluttua ilmenevän keuhkopöhön.

– Väkevän klooridioksidiliuoksen nieleminen voi aiheuttaa suun, kurkun ja ylemmän ruuansulatuskanavan ärsytystä ja syöpymistä, sekä yleismyrkytyksen oireita.

Yhdysvaltain myrkytystietokeskus on rekisteröinyt Guardianin mukaan yli 16 000 klooridioksidimyrkytystapausta, joista 2500 on todettu lapsilla.

Etelä-Amerikassa on puolestaan todettu useita kuolemantapauksia, jotka ovat johtuneet ihmelääkkeenä markkinoidun valkaisuaineen juomisesta. Yksi uhreista oli 5-vuotias pikku poika, jolle oli juotettu kemikaalia lääkkeenä koronaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja