Mainos

Demaritkin tyrmäävät kuntien pakkoliitokset

Sosialidemokraatit eivät kannata kuntien pakkoliitoksia. Näin yksiselitteisesti ilmoitti puolueen kuntatyöryhmän ja hallituksen kuntauudistuksen seurantaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

– Kuntauudistuksessa on tärkeintä palvelujen turvaaminen, demokratian lisääminen ja pitkän aikavälin kestävyyshaasteen ratkaiseminen. Kuntien talouden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi kuntauudistus on välttämätöntä toteuttaa. Kuntien perusterveydenhuollon rapautumisen ja terveyserojen kasvun pysäyttäminen ei kuitenkaan ratkea karttaharjoituksilla tai pakkoliitoksilla, Feldt-Ranta toteaa.

Feldt-Ranta edellyttää, että kuntapäättäjille tarjotaan selkeä tulevaisuuden näkymä siitä, millaisia vaikutuksia koko uudistuksella on.

– Rakenneuudistusten lisäksi tarvitsemme suunnitelmat kuntakentän tulevaisuuden rahoituksesta ja lähidemokratian toimivuudesta.

Feldt-Ranta muistuttaa, että sosialidemokraatit ovat johdonmukaisesti vastustaneet kuntien pakkoliitoksia.

– Kuntarajoja ei voi sanella ylhäältäpäin, sillä pakko ja sanelu eivät koskaan johda parhaisiin lopputuloksiin. Mahdolliset rakenneuudistukset on toteutettava tiiviissä yhteistyössä kuntalaisten itsensä valitsemien päättäjien kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.