Deittiasiantuntija neuvoo: Tämä on ehdottomasti paras tapa päästä yli exästä

Ero on usein kipeä asia ja kumppanista voi olla vaikea päästää irti. Deittiasiantuntija kertoo parhaan vinkkinsä erosta selviämiseen. 

MTV Lifestyle kirjoitti aiemmin tilastoon pohjautuvasta tosiasiasta, jonka mukaan joulu näkyy piikkinä erotilastoissa.

Samaan aiheeseen on perehtynyt myös deittiasiantuntija ja tietokirjailija Andrea Syrtash, joka antaa nyt omat vinkkinsä joulunajan erosta selviämiseen.

Tämä on hänen mukaansa ehdottomasti paras tapa päästä yli exästä, olipa sitten kyseessä joulu tai mikä tahansa vuoden aika. 

Käännä ero mahdollisuudeksi

Joulu on mahtavaa aikaa olla sinkku, Syrtash kertoo. Silloin voit viettää laatuaikaa perheesi ja ystäviesi kanssa. Saat muuta ajateltavaa ja samalla keräät voimia tulevaan.

Tunteita ei kuitenkaan kannata sysätä kokonaan sivuun, sillä lomalla sinulla on hyvää aikaa pohtia sitä, mitä oikeasti elämältäsi ja kumppaniltasi toivot.

Listaa ylös viisi realistista ominaisuutta, joita todella haluat kumppaniltasi. Näiden jälkeen mieti, mitä ominaisuuksia et yksinkertaisesti voisi sietää. 

Muista, että listojen ei tule olla satoja kohtia pitkä, sillä muuten suljet itseltäsi monia mahdollisuuksia. Kukaan ihminen ei nimittäin ole täydellinen, Syrtash muistuttaa.

Lista voi kertoa myös eron syistä

Kun kirjoitat listaa, pyri pohtimaan potentiaalisen puolison ominaisuuksia hieman pintaa syvemmälle. Listaan ei siis kannata kirjoittaa tarkkoja ulkonäkövaatimuksia, kuten pituusvaatimuksia ja silmien väriä. Nämä ovat ominaisuuksia, joihin mahdollisesti ihastuisit tulevassa kumppanissasi. Tosiasia kuitenkin on, että ihastut moniin ihmisiin, mutta harvoihin todella rakastut.

Kokeile näiden sijaan pohtia vaikkapa tunnepuolen ominaisuuksia. Listassasi voi esimerkiksi lukea, että et voi sietää sulkeutunutta puolisoa. Tämän jälkeen voit pohtia, löytyykö tämä ominaisuus ex-puolisoltasi. Voit yllättyä siitä, kuinka paljon syvimmät toiveesi kertovatkaan eron perimmäisistä syistä.

Kun listasi on valmis, voit keskittyä elämään. Uusi vuosi on monelle symbolinen mahdollisuus muuttaa elämän suuntaa, Syrtash kiteyttää.  

VIDEO: Katso suloinen video siitä, miten lapset ymmärtävän rakkauden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja