Daruden viimeinen euroviisuehdokas julki – näistä kolmesta kappaleesta valitaan Suomen edustuslaulu

7:45
Daruden kaikki euroviisut nyt julki.

Daruden kolmas ehdokaskappale Suomen vuoden 2019 euroviisuksi on julkistettu. Suomea toukokuussa euroviisuissa edustavan artistin kappale valitaan Turussa 2. maaliskuuta.

Suomea euroviisuissa tänä vuonna edustavan Daruden eli Ville Virtasen, 43, kolmas viisuehdokaskappale on julkistettu.

Look Away -niminen kappale käsittelee globaaleja ongelmia ja on Daruden mukaan hätähuuto maailman tilasta.

– Maailmassa tapahtuu kamalia asioita. On luonnonmullistuksia, sairautta, sotaa ja pakolaisuutta. On helpompaa katsoa muualle kuin nähdä tai ajatella näitä asioita. Kappaleen viesti on, että pitäisi nähdä, katsoa ja tehdä jotain, artisti kertoo Ylen tiedotteessa.

Darude esittää kaikki ehdokaskappaleet yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa. Look Away on kuunneltavissa alla, Yle Areenassa ja Spotifyssä.


Daruden aiemmin julkistetut ehdokaskappaleet euroviisuihin ovat Release Me ja Superman. Lopullinen viisukappale valitaan näistä kolmesta vaihtoehdosta Turussa 2. maaliskuuta pidettävässä Uuden musiikin kilpailussa (UMK).

Euroviisut pidetään toukokuussa Tel Avivissa Israelissa.

Ehdokkaista ensimmäisenä julkaistu Release Me on UMK-kappaleista Darudelle sanoituksiltaan henkilökohtaisin. Daruden mukaan Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa käsitellään riittämättömyyden tunnetta.

Kuuntele kappale alla.


Daruden toinen viisuehdokaskappale julkaistiin perjantaina 15. helmikuuta. Superman-biisi kertoo Ylen tiedotteen mukaan arjen sankaruudesta.

– Meillä kaikilla on joku henkilö tai jokin juttu, joka kannustaa eteenpäin. Omalla kohdallani se on esimerkiksi lapseni nauru tai koirani, joka ilahtuu aina minut nähdessään. You can make me fly like a superman, laitat minut lentoon, Darude kertoo kappaleen sanoituksista tiedotteessa.

Darude on säveltänyt ja sanoittanut Supermanin yhdessä Thom Bridgesin ja Chris Hopen kanssa. Supermanin on tuottanut Darude.

Kuuntele Superman alla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja