Radio Suomipopin Sami Kuronen yllätti Daruden ja Sebastian Rejmanin viisukappaleen plagiaattiepäilyillä: "Tämä tuli ihan puskista"

4:15
Darude ja Sebastian Rejman MTV Uutisten haastattelussa euroviisuedustajan julkistustilaisuudessa.

Suomen euroviisuedustaja Daruden ensimmäinen UMK-kilpailukappale joutui plagiaattisyytöksien kouriin.

Suomen euroviisuedustaja Darudenensimmäinen UMK-kilpailukappale on julkistettu. Kappaleen nimi on Release Me, jonka hän esittää yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa

UMK-fanit huomasivat pian Viisukuppila-sivustolla Daruden kappaleen muistuttavan ruotsalaisen Agnes Carlssonin samannimiseltä hittikappaleelta vuodelta 2009.

Darude ja Rejman saapuivat Radio SuomipopilleSami Kurosenhaastateltavaksi täysin tietämättöminä biisin yhteydestä ruotsalaiskappaleeseen.

– Hänellä on samanniminen Release Me -biisi, ja kertosäkeen melodia oli kuta kuinkin yksi yhteen. Onko tässä vaaraa, että plagiaattisyytöksiä tulee? Kuronen tenttaa viisukaksikkoa haastattelussa.

– Ei helvetti. Sitten varmaan ovat, jos siinä on – Siinä on osakirjoittajana ystäväni Jaakko Manninen ja Brandyn Burnette, jotka vaikuttavat Amerikassa. Tuskin siellä on kuunneltu, Darude kertoo.

Rejman ja Darude vakuuttavat tietämättömyyttään haastattelussa.

– Minulla ei ole mitään hajua. Tämä tuli ihan puskista, Rejman kuvailee.

Ylen tiedotteen mukaan Release Me on UMK-kappaleista Darudelle sanoituksiltaan henkilökohtaisin.

Daruden mukaan Release Me on kotoa poissa olevan vanhemman synninpäästöpyyntö, jossa käsitellään riittämättömyyden tunnetta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja