Mainos

Cronberg tyrmää maatalouspoliittisen selonteon

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg kritisoi valtioneuvoston maatalouspoliittista selontekoa erityisesti siitä, että uudet innovaatiot sivuutetaan lähes täysin.

Vihreän liiton puheenjohtaja Tarja Cronberg tyrmää valtioneuvoston maatalouspoliittisen selonteon jo ennalta. Hän arvosteli kovin sanoin selontekoehdotuksesta saatuja tietoja vihreän valtuuskunnan kokouksessa Salossa tänään.

Cronbergin mukaan selonteko on yksinkertaisesti kamala. Esimerkkinä hän mainitsi, että luomu puuttuu tyystin sekä tuotantokatsauksista että tuotantostrategioista.

- Jos mitään ei tapahdu, maatalouspolitiikkamme uhkaa jäädä saavutettujen etujen puolustamiseksi. Onko niin, että emme kykene ottamaan maataloudessa luovuutta vaativaa edelläkävijän roolia, vaan taistelemme aina jo menetettyjen tukien puolesta? hän ihmetteli.

Oireellista Cronbergin mielestä on, että uudet innovaatiot käsitellään selonteossa yhteensä kymmenellä rivillä toteamalla, että uuden tekniikan soveltaminen voi, siis vain voi, parantaa suomalaisen maatalouden kilpailukykyä.

Bioenergialla ei Cronbergin mielestä mene luomua paremmin. Hän ihmetteli selonteon tekstiä, jonka mukaan bioenergia vain voisi olla maataloudelle merkittävä tuotantosuunta.

- Mitä Suomen runsaalla kahdella miljoonalla peltohehtaarilla tulisi jatkossa viljellä ja miksi? Bioenergia on huomattavasti konkreettisempi mahdollisuus kuin mitä valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko antaa ymmärtää, hän tiivisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.