CP-vammainen Aino haaveilee äitiydestä, mutta yhteiskunnan asenteet eivät tätä unelmaa tue: "Ehdotetaan ekana aborttia"

CP-vammainen Aino kertoo äitiyshaaveistaan – joita yhteiskunta ei tue 1:14
Videolla CP-vammainen Aino kertoo äitiyshaaveistaan – joita yhteiskunta ei tue

Tabu-osallistuja Ainon yksi suurimmista haaveista on tulla äidiksi. Yhteiskunnassa se herättää Ainon mukaan monenlaisia vahvoja tunteita ihmisissä.

Tabun  kuudennen jakson teema on fyysisesti vammaiset. Jaksossa näyttelijä Pekka Strang tapaa Kyyhkylän kartanossa Eevan, Pertin, Ainon ja Tuomaksen, joita kaikkia yhdistää fyysinen vamma. 

Jaksossa osallistujat kertovat omista haaveistaan. 29-vuotias Aino, jolla on CP-vamma, kertoo, että yksi hänen pitkäaikaisimmista haaveistaan on ollut saada omia lapsia ja tulla äidiksi. 

Aino kertoo jaksossa olleensa mukana keskustelussa, jossa puhuttiin ikäkriisistä. Sen aikana joku oli kysynyt Ainolta, haluaako hän itse lapsia. 

– Hyvä, etten alkanut itkeä, kun olin vaan, että miten ihana oletus. Yleensä ylitseni hypätään, koska miksi se tapahtuisi. Ja minä taas mietin, että se on yksi perustavanlaatuisista unelmistani, Aino kertoo keskustellessaan Strangin kanssa. 

Asia herättää Ainon mukaan ihmisissä monenlaisia tunteita. 

– Yhteiskunnan tasolla se triggeröi niin paljon. Sellaisia kommentteja, että "minä en maksa verorahoja sen takia, että joku vammainen voisi leikkiä äitiä", kun sanoin, että siihen saa myös avustajatunteja, Aino kertoo. 

Monesti, jos syntymävammainen ihminen tulee raskaaksi, on usein Ainon mukaan ensimmäisenä tarjottuna vaihtoehtona varsin karu ehdotus. 

– Ehdotetaan ekana aborttia. Se on oikeasti aika raakaa. 

Tabu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat