Mainos

Columbus varautuu jo tähtiveskarin lähtöön – suomalaisvahdille saattaa avautua elämänsä tilaisuus: "Häntä on pyydetty pitämään silmänsä auki"

Columbus Blue Jacketsilla on edessään mielenkiintoinen kesä. Joukkueen pitkäaikainen ykkösvahti Sergei Bobrovski saattaa hyvinkin ensi kaudella torjua jonkun toisen NHL-seuran tolppien välissä. Columbuksessa varaudutaan jo tähtivahdin mahdolliseen lähtöön.

Columbuksessa sopimuksensa tähän kauteen päättävää Bobrovskia on jo pidemmän aikaa viety muihin maisemiin. On hyvinkin todennäköisestä, että venäläisvahti ei pelaa Columbuksessa ensi kaudella. Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen haluaisi pitää Bobrovskin joukkueessa, mutta on varautunut jo venäläisen lähtöön.

Columbus teki hiljattain latvialaisen Elvis Merzlikinsin kanssa yksivuotisen sopimuksen. 25-vuotias Merzlikins on pelannut viime vuosina vakuuttavasti sveitsiläisen Luganon maalilla. Myös Latvian tolppien välissä kiekko on tarttunut mainiosti. Columbus suunnittelee jatkosopimusta myös kakkosvahtina useamman kauden torjuneelle Joonas Korpisalolle.

– Meillä on Merzlikins, jonka sanotaan olleen paras NHL:n ulkopuolinen maalivahti. Meillä on Korpisalo, joka on kantanut hyvin vastuuta hyvillä esityksillään, kun Bobrovski on ollut loukkaantuneena. Hän on ollut kakkosvahtimme parin viime vuoden ajan. Hän saa nyt mahdollisuuden pelata enemmän, Kekäläinen avaa tilannetta The Athleticille.

– Kilpailu käydään noiden kahden välillä, mikäli mitään muuta ei tapahdu. Jos aloitamme harjoitusleirin näillä kahdella veskarilla, olemme sinut sen kanssa, Kekäläinen jatkaa.

Suomalaisvahti Korpisalo on ollut viime kausina tukalassa tilanteessa, sillä NHL:n eliittivahtien joukkoon kuuluva Bobrovski on kantanut suurimman torjuntavastuun.

– On yksi vaikeimmista töistä koko liigassa olla kakkosena maalivahdille, joka voi pelata 60 peliä. Tiedän, että Korpisaloa on pyydetty pitämään silmänsä leveästi auki hänelle mahdollisesti aukeavan mahdollisuuden vuoksi. Sitä pelaajat aina janoavat, mahdollisuutta, Kekäläinen painottaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja