Suomalaisvahdin NHL-ansiot yli kaksinkertaistuvat – "Olen tehnyt joitain asioita oikein"

Columbus-GM Jarmo Kekäläinen: Pysyn optimistisena NHL-kauden jatkumisesta 4:01
Jarmo Kekäläinen vieraili C Moren Urheilusuora-ohjelmassa 2. huhtikuuta.

Jatkosopimus ja aikaisempaan verrattuna yli kaksinkertainen vuosipalkka kertovat oikein tehdyistä asioista, Columbus Blue Jacketsin NHL-vahti Joonas Korpisalo näkee. 

Blue Jackets tiedotti viime viikolla tehneensä kahden vuoden ja 2,8 miljoonan dollarin kausiansiot takaavan jatkosopimuksen Korpisalon kanssa.

Korpisalolla, 25, oli näyttönä NHL-uran paras kausi. Suomalaisvahti otti Sergei Bobrovskin tyhjäksi jättämät ykkösvahdin saappaat ja summasi ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa 37 ottelussa 19 voittoa torjuntaprosentilla 91,1. 

Lisäksi otteet olivat nousujohteisia kohti kevättä.  

– Omalle tasolle pitää päästä joka ilta. Sen olen oppinut tällä kaudella. Siihen pitää pystyä ollakseen huippuvahti tässä liigassa, Korpisalo kommentoi NHL:n verkkosivuilla

Polvivamma piti Korpisalon kuusi viikkoa sivussa kesken kauden. Tästä huolimatta hän otti kehitysaskelia. 

– Niitä on kuitenkin vielä paljon otettavana. Teen paljon töitä sen eteen. Mielestäni olen tehnyt joitain asioita oikein ansaitakseni tämän (sopimuksen). 

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen toteaa, että seurassa tiedettiin Korpisalon lahjakkuus, mutta vastuurooli herätti silti kysymyksiä. 

– Sen henkisen kuorman kantaminen, joka tulee isommista pelimääristä ja isommasta vastuusta, on yksi asia. On myös fyysisesti eri asia pelata peräkkäisiä otteluita tai kolme ottelua viikossa kuin yksi ottelu viikossa. Hän valmistautui huolella haasteeseen ja näytti meille, että hän pystyy siihen, Kekäläinen toteaa. 

Korpisalolta nähtiin kauden aikana jäällä tunteenpurkauksia, mistä myös päävalmentaja John Tortorella nuhteli häntä. 

– Olen tehnyt töitä sen suhteen, että olisin mahdollisimman rauhallinen, enkä tekisi liikaa asioita jäällä, Korpisalo sanoo. 

Kekäläisen mukaan seuraava askel on tehdä jatkosopimus myös latvialaiselle Elvis Merzlikinsille, jotta tuttu maalivahtitandemi pysyy kasassa. Korpisalo on valmis tervehenkiseen taisteluun ykkösvahdin roolista. 

– Minusta on tuntunut koko ajan, että pystyn tähän, ja olen todella otettu kahden vuoden jatkosta. Haluan todella olla täällä, ja olen iloinen, että saan jatkaa Columbuksessa, suomalaistorjuja summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat